Lämnade stekpanna vid container - åtalas

Nu riskerar den 76-åriga kvinnan böter

NYHETER

När den 76-åriga kvinnan inte fick in sin gamla stekpanna i sopcontainern, ställde hon den bredvid.

Ett tilltag som resulterade i förhör på polisstationen - och åtal för nedskräpning.

Foto: ANDERS OLSSON
Kvinnan hittade inga hål stora nog för stekpannan, hon ställde den vid sidan av.

En så kallad sopspion såg när den äldre kvinnan placerade stekpannan bakom containern. Spionen rapporterade till Svenska förpacknings- och tidningsinsamlingen AB - som i sin tur polisanmälde kvinnan.

Den 76-åriga kvinnan hade stekpannan med sig i en plastpåse när hon cyklade till återvinningsstationen vid Coop Forum i Skara, skriver Nya Lidköpings-Tidningen. När inget hål passade åt stekpannan, ställde hon kassen bredvid och gick in i en livsmedelsbutik för att handla.

– Jag ville inte ta med mig stekpannan till affären. Sedan skulle jag ta med den hem och be en bekant slänga den på någon annan återvinningsstation, har kvinnan sagt till polisen, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.

100 kronor i skadestånd

Sopspionen kontaktade kvinnan när hon kom ut från affären. Enligt honom verkade det som om kvinnans avsikt var att gömma undan stekpannan.

Svenska förpacknings- och tidningsinsamlingen AB kräver kvinnan på 100 kronor i skadestånd för städning och omhändertagande av stekpannan.

I förhör med polisen har kvinnan berättat att hon vet att man inte får ställa något utanför de sopcontainers som finns på återvinningsstationen. Däremot visste hon inte att större föremål, exempelvis stekpannor, inte hör hemma där.

Mia Carron, TT