Ridläraren misstänks ha mördat sina män

NYHETER

Den 29-årige ridläraren misstänks vara en seriemördare med minst tre liv på sitt samvete.

Förra året ska han ha giftmördat sin 54-årige partner -och ärvt en förmögenhet.

Polisen utesluter inte fler offer.

Foto: Foto: ILTA-SANOMAT

Ridläraren är ett känt ansikte i finska gaykretsar i såväl Tammerfors som Helsingfors. I Helsingfors raggade han också upp den förmögne företagsledaren, 54, som han flyttade ihop med.

I höstas registrerade de partnerskap, men förhållandet började snabbt knaka. Företagsledaren ansökte i höstas om skilsmässa efter att han upptäckt att hans 25 år yngre partner stulit pengar från honom.

Kallade på ambulans

Men ansökan drogs tillbaka.

I november dog 54-åringen av en överdos smärtstillande medicin i sitt fritidshus i Heinola.

De var 29-åringen som själv kallade på ambulans.

När polisen undersökte ridlärarens bakgrund fann de ytterligare två mystiska dödsfall där han figurerat. En 20-åring dog av en överdos läkemedel i Tammerfors i augusti för tio år sedan. Ett halvår senare dog en 30-årig student av förgiftning i samma lägenhet.

Häktad, men nekar

Dessa två fall avskrevs som självmord alternativt olyckshändelse. Gemensamt för de tre fallen är att ridläraren kallat på ambulans och att männen har dött efter en överdos av smärtstillande medel. I det senaste fallet läkemedlet Abalgin - ett smärtstillande preparat innehållande Dextropropoxifenklorid - som vid överdosering eller i blandning med alkohol snabbt medför livshotande andningsförlamning och hjärtpåverkan.

Ridläraren sitter häktad för mord, men nekar till brott.

Polisen utesluter inte fler offer och utreder 29-åringens bakgrund.

Zendry Svärdkrona