Seger för bussförare som blev hjälte

Nikolai Jungsins arbetsgivare drar tillbaka varningen

NYHETER

Busschauffören Nikolai Jungsin ingrep när han blev vittne till en misshandel. Hans arbetsgivare ansåg att han gjort fel - och gav honom en varning.

Nu väljer bussföretaget Arriva att dra tillbaka varningen.

– Jag är väldigt glad och lättad, säger Nikolai Jungsin till aftonbladet.se.

Foto: Jan-Erik Ejenstam
Nöjd Nikolai Jungsin ingrep när han såg en misshandel.

När nyheten om Nikolai Jungsin blev offentlig, syntes han överallt.

I går sattes det punkt för historien om hjälten som straffades av sin arbetsgivare. Och den slutar lyckligt - med att arbetsgivaren, bussföretaget Arriva, drar tillbaka den varning Nikolai först tilldelades.

Det var en lördagsnatt hösten 2005 som Nikolai Jungsin blev vittne till en misshandel.

Gick emellan

Han hade kört till ändhållplatsen när han hörde en smäll mot bussens sida. När Nikolai klev ut ur bussen såg han hur tre killar slog och sparkade ett ungt par. Nikolai gick emellan, och fick misshandeln att upphöra.

Efter händelsen fick Nikolai en varning av Arriva. Företaget ansåg att han handlat felaktigt - istället för att gå ur bussen borde han ha låst bussen och ringt polisen.

När nu varningen dras tillbaka, är Nikolai givetvis lättad.

Har det varit en jobbig tid?

– Ja, det har det varit. Men nu känner jag att Arriva velat bjuda till, och det betyder väldigt mycket för mig. De har vågat ta tag i saken fast det varit en infekterad situation, säger han.

Nu fortsätter Nikolai Jungsin att jobba som vanligt. Han planerar även att ta några högskolepoäng så att hans ingenjörsexamen blir klar.

Ångrar du att du ingrep?

– Nej. Jag är en människa som bryr mig om, och det står jag för.

Bussföretaget Arriva hänvisar till ett uttalande om överenskommelsen på företagets hemsida, och vill inte kommentera saken ytterligare.

Tidigare:

Mia Carron