Hund högg våldtäkts- mannen i skrevet

Den 17-åriga flickan undkom mannen

NYHETER

En man har gripits misstänkt för flera överfall på kvinnor i Jordbro söder om Stockholm.

Det senaste överfallet skedde i onsdags kväll. Då undkom en 17-årig flicka genom att hennes hund bet angriparen i skrevet.

Mannen, som är i 30-årsåldern, togs in för förhör av polisen i Haninge vid 21-tiden i kväll. Polisen hade fått tips om att han betedde siig underligt.

– Han stämmer in på signalementet, säger Mats Nylén, presstalesman vid Södertörnspolisen, till aftonbladet.se.

Har ni sett om han har några skador i skrevet?

– Det första vi gör är inte att dra ner byxorna på en gripen. Så arbetar inte den svenska polisen.

Enligt Mats Nylén måste vissa rutiner följas, bland annat att fastställa mannens identittet. Först därefter kan man gå vidare och exempelvis se efter om han har skador efter hundbett.

– Vi är ju inte dummare än att vi kommer att kontrollera sådana saker också.

Överfallet på den 17-åriga flickan inträffade vid 22-tiden i går kväll.

– Hon var ute och rastade sin hund när hon blev attackerad, säger Michael Johansson, stationsbefäl vid polisen i Handen, till aftonbladet.se.

Gärningsmannen försökte dra omkull flickan på en gångväg vid Lundaskolan. Han ska även ha börjat dra av henne kläderna, när flickan ropade på sin hund.

Flydde från platsen

Hunden gick till omedelbar attack mot mannen, och högg honom i skrevet.

– Mannen hade dragit ned byxorna, när hunden grep in och bet honom, säger Henrik Billstam på Stockholmspolisens länskommunikationscentral till Dagens Nyheter.

Efter den misslyckade attacken fick mannen fly från platsen. Ett stort polispådrag sattes in i jakten, men utan resultat. På torsdagsmorgonen var ännu ingen gripen för våldtäktsförsöket.

Gärningsmannen kan ha fått skador i skrevet, och polisen kontaktade i går kväll sjukhusen för att höra om de fått in en man med den typen av skador.

I nuläget vill polisen inte gå ut med något signalement på den misstänkte.

– Nej, vi har bestämt oss för att inte göra det. Dels för att det kan vara fel, dels för att det kan påverka vittnen, säger Mats Nylén, informationsansvarig vid Södertörnspolisen, till aftonbladet.se.

Slog sig fri

Gårdagens attack liknar på många sätt överfallet på en 15-årig flicka på tisdagskvällen. Båda flickorna överfölls på samma plats, och vid ungefär samma tidpunkt. Den 15-åriga flicka som överfölls i tisdags lyckades slå sig fri, medan den 17-åriga flickan alltså fick hjälp av sin hund.

Signalementen stämmer också väl överens, och polisen är säker på att det är samma gärningsman bakom båda attackerna.

– Ja, det finns ju en hel del tecken på det, säger Mats Nylén.

Mia Carron, Daniel Wiklander