Kidnappade Jill, 28, släpptes i dag

Tvillingsystern Katie vädjade till kidnapparna: Låt min syster gå

Foto: AP/The Christian Science Monitor
Journalisten Jill Carroll, till vänster, och hennes tvillingsyster Katie. I dag kom beskedet att Jill släppts av sina kidnappare.
NYHETER

Journalisten Jill Carroll, 28, tillfångatogs i Irak för tre månader sedan.

Efter hennes tvillingsysters vädjan till kidnapparna, släpptes hon i dag fri.

Det första hon gjorde var att ringa hem till pappa, skriver CNN.

Fångenskapen i Irak tycks vara slut för den amerikanska journalisten Jill Carroll. Enligt vad FBI-källor uppger för CNN, släpptes hon i dag av sina kidnappare.

Jill, som rapporteras vara oskadd, ringde sin pappa i USA i dag.

Den 7 januari togs frilansjournalisten Jill, 28, till fånga i Irak när hon skulle intervjua en irakisk politiker. Hennes tolk dödades av kidnapparna, medan chauffören lyckades fly.

Vädjade i media

Jill Carroll reste ensam till Irak. Då hon kidnappades arbetade hon på uppdrag av tidningen Christian Science Monitor.

Jills kidnappare har tidigare uppgett att hon hållits på "säker plats" i centrala Bagdad, där hon levt med en grupp andra kvinnor, skriver CNN.

I går gick Jills tvillingsyster Katie ut i amerikansk media och vädjade till systerns kidnappare. Katie sa bland annat att hon hoppades att kidnapparna hade lärt känna Jill, och att de ”förstår vilken underbar människa hon är och inser att de skulle kunna visa världen att de är barmhärtiga genom att låta en oskyldig kvinna återvända hem”, rapporterar CNN.

Ställde krav

Katie betonade också att hennes syster Jill är en stor vän av det irakiska folket, att hon har många irakiska vänner och respekterar deras kultur.

Två gånger har den grupp som utger sig för att vara Jills kidnappare satt upp datum då hon skulle dödas om kidnapparnas krav inte uppfylldes: att samtliga kvinnliga fångar i Irak skulle försättas på fri fot.

Mia Carron