Mördarens kontrakt med Satan

Claudio Tomaino tog livet av hel familj

1 av 3 | Foto: Foto: AP
kontraktet Mördaren skrev under kontraktet med sitt eget blod.
NYHETER

ROM

Dokumentet är skrivet med snirklar och krusiduller:

- Jag överlämnar min själ till ondskans herre, Satan.

Papperet är undertecknat i blod. Det kan ha kostat en hel familj livet.

Det konstgjorda pergamentet hittade den italienska polisen i 29-årige Claudio Tomainos väska.

Någon timme tidigare hade han erkänt att han dödat sin morbror, hans hustru och två kusiner.

Öde bondgård

Polisen upptäckte de fyra kropparna i måndags, i en öde bondgård långt från bebyggelsen. Närmaste by är Caraffa, långt ner i syditalienska Kalabrien.

Först misstänkte utredarna att massakern var en uppgörelse inom den lokala maffian. Men polisens noggranna spaningar ledde till nya upptäckter, och i går morse erkände Claudio Tomaino:

- Det var ett offer till Satan, sa han.

Enligt brottsplatsundersökningen har minst två vapen använts vid morden. Men det är troligt att Claudio haft hjälp av åtminstone två personer. Offren, från byn Decollatura fyra mil från mordplatsen, såg till en början ut som en helt normal familj.

Camillo Pane, 49, var sjukvårdare, hemma hade han sin hustru Anna Maria Giuseppina och två barn. Maria, 18, gick sista året i gymnasiet och sonen Eugenio, 22, hade just börjat läsa medicin på universitetet.

Fortsatta undersökningar visade dock att den lågavlönade sjukvårdaren hade miljoner på banken, och betydande intressen i fastigheter inte långt från mordplatsen.

Kan vara påhitt

Polisen kan därför inte utesluta att Claudios Tomainos "kontrakt med Satan" i själva verket är ett påhitt. Att någon hittat på alltihop för att dölja de verkliga anstiftarna.

- Vi arbetar förutsättningslöst. Alla teorier utreds noggrant, säger åklagaren Salvatore Murone.

Åke Malm