Bingo, en solskensvovve

Foto: Sabine Ehlers
Bingo hittades övergiven i Paris. Nu, ett år senare, har han klarat första lydnadsprovet för brukshundar och ska snart delta i en agility-tävling. Bingo bor i Paris med matte Sabine Ehlers och familj.
NYHETER

Bingo, en border collie, hittades övergiven utomhus i Paris i januari förra året.

Han placerades i ett uppsamlingscenter för herrelösa hundar där Sabine Ehlers arbetade som frivillig.

Hon skrev ett brev till Läsarvovven om hur hon till slut inte kunde motstå Bingo och hur det gick.

Foto: Sabine Ehlers

"Det visade sig att på grund av en antagligen mycket olycklig bakgrund var han paniskt rädd för människor, på gränsen till aggressiv, och gick inte att placera.

Efter att jag sett honom i buren på centret i flera månader stod jag inte ut längre och på ren impuls lastade jag in honom i bilen och tog hem honom till min förvånade familj.

När vi adopterade honom i maj var han mer vild än tam, kunde inte gosa eller leka, gå i koppel eller åka bil, och det tog tre veckor innan han ens vågade komma in i huset.

Klarat första lydnadsprovet

Det har varit långt och ibland väldigt tungt, men Bingo och jag har kämpat på, jobbat ihop varje dag och tagit oss över hinder för hinder.

Idag går den raggiga, skakande hunden vi hämtade för snart ett år sedan inte att känna igen, och Bingo som idag är två år, har blivit en underbar, kärleksfull, ständigt nyfiken och busande jycke!

Vi har klarat första lydnadsprovet för brukshundar och han skall snart vara med på sin första agility-tävling. Vilken härlig revansch för den här hittehunden som ingen ville ha!!

Fick en kompis

Jag är omåttligt stolt över honom och allt han åstadkommit det här året, och tycker han är värd all världens tuggben!

För ett par veckor sedan ringde centret och sa att de fått in en till border collie som valsat runt på olika ställen efter att ha hittats i augusti förra året. Vi åkte dit för att titta, övertygade om att det räckte med en oplanerad hund i familjen, men det gick som det gick förstås och Bingo fick en kompis. :-))

Kram, Sabine

PS Under arbetet med Bingo har jag, ofta i förtvivlan, kontaktat massor av hundtränare, -specialister och border collie-experter, och de har generöst och medkännande delat med sig av erfarenheter, kunskaper, goda råd och uppmuntran. Det vore så roligt att på detta vis få visa dem hur, tack vare dem, Bingo nu är på god väg att bli den levnadsglada hund han var menad att vara!"

Simone Söderhjelm