Gick du på det?

April, april – i dag blir svenskarna lurade av tidningarna

1 av 4
Dif blir If
NYHETER

Ledsen för att du missade påvens blixtbesök i Malmö?

Glad för att Systembolaget chocksänker priserna i Göteborg?

Rasande för att du måste cykla sakta i Stockholm?

April, april.

I dag ljuger journalister över hela landet ohämmat för sina läsare-och hoppas bli utskrattade.

Det finns mängder av artiklar i tidningarna som kan ha fått dig att häpna vid frukostbordet i morse.

Tyska spritpriser

Systembolaget vill lägga mutskandaler och bråk kring Anitra Steens pension bakom sig och återfå folkets kärlek-genom att sänka priserna till tysk nivå.

Men bara i butiken i Nordstan i Göteborg. Och bara till dig som har med dig förra årets deklaration och kan bevisa att du betalat skatt i Sverige.

Allt enligt Göteborgs-Posten.

Linné föddes tidigare

Carl von Linné föddes inte som tidigare trott 1707, utan ett år tidigare. Detta har skapat panik bland de ansvariga för Linnéjubileet-som nu måste fixa 300-årsfesten redan i vår.

I sista sekund har man lyckats få en strumpfabrikör i Shanghai att styra om produktionen till Linnésouvenirer, skriver Upsala Nya Tidning.

If Djurgården

Försäkringsbolaget If vill köpa fotbollssektionen inom Djurgårdens IF och döpa om laget till If Djurgården, skriver signaturen Hans Eskilsson i Dagens Industri.

Avril Premiere (första april på franska) på konsultbyrån Fraudeur menar att Djurgården gör helt rätt.

Enligt tidningen planerade man först att köpa Malmö FF, men avstod sedan fokusgrupper avfärdat namnet Malmö If If som oseriöst.

Påven besökte Malmö

Påven gjorde i går en blixtinsatt visit på Latinskolan i Malmö. Det var i måndags som kardinal Führing tog kontakt med skolan och meddelade att Benedictus XVI kunde göra en avstickare på väg till världspensionistdagarna i Gdansk, skriver Sydsvenskan.

Påven berättar bland annat att han blev ledsen när Jürgen Klinsmann gick till Tottenham.

Förbjudet att cykla

Snart blir det förbjudet att cykla fortare än 20 kilometer i timmen på vissa ställen i Stockholm. Polisen gläds över möjligheten att få beslagta lagöverträdarnas cyklar, skriver Dagens Nyheter.

Figo till Sundsvall?

Stjärnspelaren Luis Figo – från italienska Inter till GIF Sundsvall?

Sydnorrländsk humor när den är som bäst påstår att den portugisiske storstjärnan ska göra sin första match för Giffarna redan den 15 juli mot Falkenberg i Idrottsparken. Kanske det faktum att 33-årige Figo är gift med en svenska från Sollefteå och att de tillbringar somrarna uppe i Sollefteå kan bidra till att lura någon? Näe...

Vägtullar på Ölandsbron

Trångt på Öland har fått lokala politikera att föreslå vägtullar på Ölandsbron. Ett lite småtorrt skämt som Barometern/OT bjuder på. Roligast är kanske kommentarerna till artikeln: ”Varför får vi veta detta så sent och utan föregripande diskussion? Överrumplingsmetoden är tydligen vad som gäller. Stoppa förslaget i byrålådan! Det är inte genomtänkt i alla sina aspekter!”, skriver en upprörd Kalmar länsbo på tidningens hemsida.

Mera tullar

Ett skämt i samma stil bjuder Corren i Östergötland på, där man presenterar ett politikerförslag som handlar om vägtullar för att komma in på Tornby, som är ett stort köpcentrum i Linköping. En läsarkommentar och en hälsning: ”Är detta inget aprilskämt så ligger du risigt till dumma politiker...”

Deklarationen på Google

”Ett fel i skatteverkets datasystem gör alla svenskars skattebesked sökbara på Google. "Vi ska stämma Google om de inte döljer uppgifterna", säger skatteverket, som anser att inget juridiskt fel har begåtts.

Uppgifterna presenterar Computer Sweden i en djupt omskakande artikel på lördagen.

Harald Liirpa, webbadministratör på Skatteverkets interna it-avdelning säger:

– Så snart som möjligt kommer vi att ändra inställningarna på webbservern så att Google och andra sökmotorer utestängs. Men det kan ta tid. Vi jobbar också på att kryptera deklarationerna i realtid så att de i princip blir obegripliga för alla.

Bara för datanördar

Ett aprilskämt för datanördar bjuder sajten www.i12know.com på och braskar:

”Pressmeddelande från Microsoft:

Linus Torvald skaparen av av det öppna operativsystemet Linux blir stor delägare i Microsoft.

Bill Gates säger: “Varför ska jag som lanserat ett dåligt operativssystem bli en av världens rikaste män, när skaparen av ett mycket mycket bra, knappas tjänar en dollar?”

Skämt vi minns

Johan Edgar, Robert Triches