Så blir du en stjärna

...för en hel kväll

1 av 3 | Foto: NIKOLAI JAKOBSEN
oh la la Nu kan du köpa kändisskap för en kväll. Du får limousin, livvakt och vip-inträde på stjärnornas favorithak. Till och med en egen fanclub.
NYHETER

PARIS

"Magnuuuus!"

Hysteriska fans ropar mitt namn i Parisnatten.

Min livvakt motar bort paparazzofotograferna.

Jag är stjärna för en kväll.

-Du är underbar! Oh, ge mig en puss! Wow, det är Magnus! ropar det mest hysteriska fanset i hopen.

På trottoaren intill Champs-Élysées stannar folk till och stirrar på mig.

Inhyrda fans

-Vem tusan är Magnys? verkar flera av dem fråga sig. En filmstjärna? En musiker? En ny dokusåpa? En fransyska fotograferar mig med sin mobiltelefon, för säkerhets skull...

När jag stiger ur den vita Lincoln-limousinen har ingen koll på vem jag är. Men alla ser vad jag är: en man med bister livvakt som ideligen pratar med sin skjortärm. Jag reser i limousin, är omgiven av en hord med inhyrda fans och fotografer. Jag myser.

När vi kör förbi Triumfbågen med nedvevad ruta och ett glas champagne i handen kör en motorcykel med en livs levande paparazzo jämsides med limousinen.

Vi är på väg till ett vip-bord på hippa Mandala Ray invid Champs-Élysées. Klubben ägs av Robert De Niro, John Malkovich och Johnny Depp. Grabbar som jag. Eller nästan. För mitt kändisskap är fejk. Köpt.

För mellan 2700 kronor och 46000 kronor kan man muta in en plats på stjärnhimlen. Helikoptrar kostar lite extra. Att glida förbi kön ingår i alla priser. Vid vip-bordet dyker champagnen upp som med ett trollslag.

Flest kvinnor

-Det där får du betala själv för, förklarar David Benguigui, 27-årig grundare av företaget Soirée de star-Stjärnkväll. Det är han som ordnar allt.

-70 procent av våra kunder är kvinnor. Många ser det som en annorlunda present till möhippan.

När jag går ut på Champs-Élysées har nattbussen just gått. Ingen ropar längre mitt namn.

Så mycket kostar det:

Magnus Falkehed

ARTIKELN HANDLAR OM