Slogs ihjäl med spade

Kidnapparna tyckte att lille Tommy skrek för mycket

1 av 3 | Foto: AP
Mördad Tommy rövades bort den 2 mars. Politiker och påven Benedictus XVI har vädjat till kidnapparna att låta honom få återvända till sina föräldrar. Nu har hans döda kropp hittats under ett lager halm och jord.
NYHETER

ROM

Kidnappade Tommy Onofri, 17 månader, har hittats död.

-Han skrek så mycket att vi var tvungna att döda honom, sa en av kidnapparna i går kväll.

Tommys föräldrar bröt samman när beskedet kom:

-Ni har hela tiden lovat att vi skulle finna Tommy levande, skrek mamman till poliserna.

Den döda kroppen hittades under ett lager halm och jord i en ödegård inte långt från familjen Onofris hem utanför Parma i norra Italien strax före midnatt.

"Blixtkidnappning"

Muraren Mario Alessi som utfört arbeten i familjens nya hem erkände sent i går kväll.

-Vi hade tänkt oss en blixtkidnapping. Röva bort ungen och sedan klämma föräldrarna på pengar, sa han.

De hade fått veta att Tommys pappa, Paolo Onofri, jobbade som chef för ett postkontor. Tanken var att tvinga pappan att hämta kontanter på posten.

Det var den 2 mars som tre maskerade personer bröt sig in i familjens hem. De bakband föräldrarna och slet med sig en chockad Tommy.

Vädjade i tv

Föräldrarna gick ut flera gånger i tv och vädjade till dem som rövat bort deras barn att Tommy måste få medicinen Tegretol två gånger om dagen mot sin epilepsi. Politiker och påven Benedictus XVI vädjade till kidnapparna att låta Tommy få återvända till sina föräldrar.

Redan från början inriktades undersökningarna mot Mario Alessi. I går fördes han åter till förhör tillsammans med gode vännen Salvatore Raimondi och Marios hustru Antonella Conserva.

Raimondi hade lämnat ett fingeravtryck efter sig på tejpen han använt för att binda föräldrarna när Tommy rövades bort. Det fingeravtrycket blev avgörande för den fortsatta undersökningen.

Tidigare:

Åke Malm