Ingen kråka på menyn i år

- Vi vill inte riskera något

Foto: CASPER HEDBERG
Mats Larsson, 49, köksmästare på Restaurang Tennstopet
NYHETER

Restaurang Tennstopet tar bort den klassiska vårkråkan på menyn på grund av fågelinfluensan.

Det blir ingen kråka på Tennstopet i vår.

Mats Larsson, 49, köksmästare på Restaurang Tennstopet:

– Kråkan är ju en vildfågel och vi vill inte riskera något.

Vad är egentligen en vårkråka?

– Det är en traditionell rätt som vi brukar servera på våren. Kråkan marineras i rödvin och smakar som viltfågel. Den serveras med konjaksgräddsås, vårprimörer och stekt potatis. Vi har stamgäster som bokar bord varje år när det är dags för kråkan. De är såklart besvikna nu, men de förstår också varför.

Vad får de i stället nu då?

– Vi serverar vildsvin med honungsslungade grönsaker. Det är också gott.

Vårkråkan har serverats ända sedan 1971. Är det här ett definitivt avsked för den?

– Förhoppningsvis kan vi ha den igen nästa år, det är ju ingen annan som serverar den.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det ska bli vår och att Djurgården ska ta SM-guld i fotboll.

Miranda Sigander