– Glöm inte bort männen!

Erika, 15, är rädd att jämställdhetsarbetet ska gå överstyr

NYHETER

I vårt land har det på den senaste tiden uppmärksammats att kvinnor blir diskriminerade i samhället. Det är en man på skyltarna vid övergångställena, kvinnor får lägre löner och allmän brist på respekt mot kvinnor.

Allt detta har tydligt klargjorts i media och vilda debatter har förts inom ämnet. Men det som då verkar glömmas bort är männen.

För att nå sann jämställdhet kan man inte bara jobba på att upphöja kvinnor, utan också att upphöja män på samma sätt. Det är något som folk helt har tappat fokus ifrån.

Vi är så hjärntvättade att tro att bara kvinnor diskrimineras, vilket förmodligen kommer att leda till att män trycks ner ännu mer och om några decennier så är problemet att det bara är kvinnor som styr och ställer i världen.

Tänk efter, är det bara kvinnor som diskrimineras?

Män diskrimineras, män förtrycks, män blir förnedrade och män har känslor. Män har inte tillåtelse att säga någonting om hur kvinnor är om det inte är extremt positivt. Män kan inte utan vidare kommentera en kvinnas åsikt utan att bli attackerad.

Det är svårt att vara man i dagens samhälle, det är svårt att inte försöka verka osårbar när man inte kan få stöd någonstans, det är jobbigt att spela känslokall när man inte är det.

Många män tvingar sig själva att leva så här ändå, de har fått stämpeln att de inte har några känslor och att de aldrig behöver tröstas.

Jag vill inte trycka ner dem, jag vill inte att framtiden ska styras av endast kvinnor, jag vill att män ska ha tillåtelse att stå upp för sina åsikter, även om det finns kvinnor som inte håller med dem.

Säg inte att jag överdriver. Framtiden ser inte ljus ut för män. Kvinnor har otroligt mycket makt, speciellt nu när de kan trycka ner varje man som försöker stå upp mot dem.

Som kvinna kan jag själv ta upp det här, även om jag säkert får folk emot mig.

Jag hoppas att du förstår att det dolda förtrycket mot män existerar och det bör motverkas. Om inte så har jag i alla fall försökt nå dig och jag tänker inte ge upp.

Erika Johansson , Lunarsmeknamn: giika

ARTIKELN HANDLAR OM