Våldtogs under drömpraktiken

Nu avbryter klassen sin vistelse i London

NYHETER

Den svenska gymnasieflickan var på väg hem efter en utekväll i London.

Då slet en man in henne i en trappuppgång och våldtog henne under knivhot.

Foto: jytte nielsen
Här överfölls 17-åriga svenskan I stadsdelen Willesden i norra London överfölls och våldtogs en svensk 17-årig tjej i lördags kväll. Hon gjorde praktik på en vårdinrättning med sin gymnasieklass.

Den 17-åriga svenskan var tillsammans med sin gymnasieklass i London för att göra sin utbytespraktik på en engelsk vårdinrättning.

I lördags kväll var hon ute och träffade vänner i stadsdelen Willesden i norra London. När hon var på väg till tunnelbanan, vid halvtvå-

tiden natten mot söndag, kom en fram man till henne.

Snubblade

Flickan försökte springa ifrån honom. Men mannen följde efter och 17-åringen snubblade till och ramlade. Mannen slet då in henne i en trappuppgång och enligt polisanmälan våldtog han henne under knivhot. Sedan försvann mannen springande.

Polisen i London har gått ut med ett signalement på den misstänkte gärningsmannen. Han uppges vara i 20-årsåldern, runt 1,80 lång och bar vid överfallet en blå munkjacka och svart basebollkeps.

Får experthjälp

Gymnasieklassen skulle egentligen fortsatt sin praktik veckan ut, men på grund av det inträffade beslutade skolledningen att omedelbart avbryta praktikresan.

-Hon har fått professionell hjälp, säger gymnasiechefen i den mellansvenska kommun där flickan går i skolan. Det som har hänt är fruktansvärt tragiskt.

Eric Tagesson