Top dog – inte en fråga om utsmyckning

Malin Larsson: Här är några knep och tricks din hund faktiskt har nytta av!

NYHETER

Har du blivit inspirerad att träna din hund när du sett 'Top dog'?

Vill du att din hund ska bli lika glamourös och känd som deltagarna?

Här är några knep och tricks din hund faktiskt har nytta av!

Foto: <rod>Läsarbild</rod>/MALIN LARSSON
Malin Larssons hund Nicco är av rasen dobermann. ”En rolig, snäll och urgo hund som tyvärr många är rädda för, då de sett dessa hundar i filmer som ilskna, mordiska vakthundar. Ett rykte Nicco tar kål på vid första hälsningen”, skriver Malin Larsson.

1. Lär din hund att gå 'fot'. Det blir en trevligare promenad för båda samt att det ser bra ut.

2. Lär din hund 'loss'. Aldrig trevligt om din hund fått tag på ett kaninstycke och vägrar släppa det. Vem vill kampa om ett lik egentligen?

3. Bära saker. Är väldigt kul för både hunden och dig. Och har du en större hund är det väl alltid trevligt med lite bärhjälp?

4. Dra av täcket. Det kan vara väldigt behändigt om din andra hälft gärna drar sig för länge på morgnarna. En viss bieffekt kan komma, då hunden förmodligen väcker dig varje morgon på samma vis.

Andra nödvändigheter är

Hit

Sitt

Stanna

Nej

För att få din 'top dog' så harmonisk som möjligt krävs både fysisk och mental träning. Det räcker inte med promenader i koppel runt kvarteret. Hunden måste få springa lös och frigöra sin energi.

Att aktivera sin hund mentalt är ganska lätt - lite köttbullar eller frolic under mattan och lär din hund kommandot 'spåra', lek kurragömma, ja allt som får hunden att arbeta med hjärnan. Det finns även aktiveringsleksaker i din djuraffär.

Om du har lagt ner ca 4-5 veckor på träning och på att göra din hund harmonisk, då har du dig en 'top dog'. För begreppet 'top dog' innebär inte hur bra din hund går på catwalken, eller hur snygg den är med blingbling och jacka, utan hur väluppfostrad och duktig den är samt hur den följer dig som ledare.

Vill du ändå sätta prydnadssaker på din hund kan du göra det, men kom ihåg: du har bättre nytta av en hund som kommer på inkallning än en levande smyckespelare.

Läsarartikel

Malin Larsson