Poliserna mördade åt maffiafamilj

Åtalades för åtta mord – Epposito var även skådespelare

1 av 2 | Foto: AP
Louis Eppolito, 57.
NYHETER

En korruptionsskandal skakar New York-polisen.

Två polisinspektörer extraknäckte i flera år som mördare åt maffian.

Polismännen Louis Eppolito, 57, och Steven Caracappa, 64, avlönades av maffiafamiljen Luchese. De fick 4 000 dollar i månaden för att bistå maffiabossen Anthony Casso med upplysningar och andra tjänster, enligt CNN.

När de båda personligen utförde mord åt Casso kunde betalningen bli betydligt högre – mordet på maffiamedlemmen Eddie Lino i Gambinofamiljen gav 65 000 dollar.

Louis Eppolito har gjort biroller i en rad kända filmer, bland andra gangstereposet "Maffiabröder" med Robert de Niro och David Lynchs "Lost Highway". Han är själv son till en medlem i Gambinofamiljen, och har skrivit en bok om sitt liv som polis med maffiabakgrund.

Men han nämnde inte att han arbetade för maffian vid sidan av.

Inblandad i 36 mord

Anthony Casso anses själv vara inblandad i hela 36 mord. I vissa fall greps offren av Eppolito och Caracappa – som istället för att ta dem till stationen överlämnat dem till Casso. I andra fall har de båda poliserna lämnat uppgifter till Casso som lett till att människor mördats. Ett fall rörde maffiamedlemmen Nicholas Guido, som planerade att mörda Casso. Men polisernas uppgifter var felaktiga, och en helt oskyldig man mördades när han åt julmiddag hos sin mor.

Åklagaren Daniel Wenner kallar målet mot maffiapoliserna "det blodigaste, mest våldsamma förräderiet mot polisbrickan den här staden någonsin sett".

Daniel Wiklander

ARTIKELN HANDLAR OM