Ville bli hårt dömd - försattes på fri fot

NYHETER

Borås

Mannen slog sönder skyltar för arbetsförmedlingen och ville inget hellre än att hamna i fängelse. Han hade det nämligen inte så kul, den 63-årige uteliggaren med skadad fot. Och inte fick han den hjälp han behövde, tyckte han.

I häktet Borås, där han satt i väntan på torsdagens rättegång och dom, var det bra, ansåg han däremot. Domen blev därför en chock, skriver Borås Tidning: En månads fängelse för skadegörelse.

Och inte fick han sitta häktad i väntan på att avtjäna straffet, trots att mannen begärde det. Utan han blev fri. Och arg.

- Det var det djävligaste. Någon ordning får det vara, sade han besviket och lovade direkt att slå sönder fler skyltar för arbetsförmedlingen.

- Jag gör likadant igen, det är ett löfte, sade mannen.

Han hade instruerat sin försvarsadvokat att kräva 1,5 års fängelse, eller tills pensionsdags, medan åklagaren yrkade på kort straff. Det brukar vara tvärtom annars vid rättegångar.

Borås tingsrätt kom till slutsatsen att den inte kan döma någon till annat än vad som var praxis, även om den skyldige själv begär mer än så.

TT