Kvällen avslutas med hångel

NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll?

Foto: Andreas Lennartsson
Lasse Lind ägnar sin kväll åt tjejen och vingliga cykelfärder från Kungsholmen till Slussen där de dricks drinkar på Gondolen och dansar till indie på Debaser.

Lasse Lind, 31, artist:

Eftersom jag i vanlig ordning glömt att gå på Systemet så börjar jag och min tjej kvällen på Lion bar på Sveavägen. Baren är ett under av sunkighet men med sjukt billig öl som ger oss en bra grund att stå på.

Halvvägs in på öl tre kommer vi på den knäppa idén att spela biljard så vi knallar upp till Jolo o Co. Men efter en öl och stöt 57 utan att träffadet vi siktat på lägger vi ner. Istället bestämmer vi oss för att dansa vettet ur oss på Debaser.

Vinglande på cykel

Vi köper folköl på 7-Eleven och turas om att vinglande och skrattande skjutsa varandra på cykel genom stan.

När vi kommer fram är vi helt slut och dans känns plötsligt väldigt jobbigt. Vi inser att vi borde äta något men vill liksom inte tappa fart så vi köper varsin Sibylla-hamburgare och tar sedan hissen upp till Gondolen. Där sippar vi andaktsfullt på varsin Mint julep och känner oss som Mia Farrow och Robert Redford i ”The Great Gatsby”.

Vitt på Debaser

Sen går vi äntligen till Debaser där vi dricker vitt vin och dansar till indiehits med kompisar tills lamporna tänds.

Som avslutning på en bra kväll smyger vi bort till helikopterplattan. Där ser vi sittande på våra jackor ut över Riddarfjärden och viskar till varandra att Stockholm är så djävla vackert medan vi värmer oss genom att hångla lite.

Sofia Larsson