Ett paradis vid Hornstull

V4 – en stor imponerande bärdrink

NYHETER

Ett fruktdrinkarnas paradis med daiquiris och margaritas bland specialiteterna.

På V4 kan du få drinken du inte ens visste att du gillade.

Foto: PETER WIXTRÖM
FEST MED FRUKT För den som älskar drinkar är V4 ett riktigt vattenhål – baren har en imponerande samling av fruktdrinkar.

V4 måste ha en imponerande ansamling av färska frukter, frysta bär och annat som kan förgylla drinkar från naturens skafferi. För här är den rombaserade daiquirin inte begränsad till jordgubb eller smultron utan kan lika gärna få en touche av passionsfrukt eller lime och mojiton kan fås med både kaktus- och hallonsmak.

Personalen leder dig

Men säger du tvärnej till bärdrinkar finns förstås en hel uppsättning av klassiska drinkar och svala cocktails.

Barpersonalen är skicklig på att leda dig på rätt spår via ett antal frågor. Är du ute efter en varm/kall drink? Sugen på något sött eller friskt? Frukt eller bubblor? Och till slut står du där med en drink i näven som du inte ens visste att du gillade.

En kort promenad in i rummet bortom bardelen leder till ett mer stillsamt inre där Ikea tycks ha fått dominera inredningen. Här är musiken lägre, Modesty Blaise hänger på väggarna och atmosfären en aning mer avslappnad.

I högtalarna spelas loungemusik som innebär allt från minsta-motståndets-soul till 60-talscalypso (tänk Love Boat).

Hyllning till Spanien

På torsdagar hyllas det spanska bubblet med särskilda Cava-kvällar och på lördagar har V4 cocktail-kvällar där man får två drinkar till priset av en ända fram till klockan 21.

Klientelet är en blandning av kvartersfolk och mer långväga gäster och vid våra besök har vi avlyssnat såväl hetsiga politiska diskussioner som små romantiska ord på tu man hand.

V4

Barombudskvinnan