– Om hon sa ’svart- skalle’ ska hon bort

Partikamraterna litar inte längre på Anna Sjödin

NYHETER

Förtroendet för Anna Sjödin är på väg att sjunka i botten.

Distriktsordförande i SSU är upprörda.

Foto: LARS ROSENGREN
åtalas för krogbråk SSU:s ordförande Anna Sjödin åtalas för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, egenmäktigt förfarande och förolämpning. Nu sviktar stödet i de egna leden.

–Om hon har kallat vakten ”svartskalle” har hon visat två ansikten, ett mot oss och ett mot privatpersoner. Då ska hon inte sitta kvar, säger Sanne Nordqvist, Södra Älvsborg.

Partiet står inte längre lika fast bakom Anna Sjödin. Aftonbladet har pratat med större delen av SSU:s distriktsordförande.

Tror hon döms

De flesta säger att de har förtroende för henne – fram tills att rättegången är avslutad är hon oskyldig. Andra antyder att de redan är övertygade om att Sjödin blir dömd.

– I såna här fall blir de flesta dömda, säger Nils Larsson, ordförande i Västerbotten.

Att skrika ”svartskalle” till vakten – där går gränsen. Sanne Nordqvist, Örebros Elin Brusewitz, Gävleborgs Sergio Manzanares, Stockholms läns Daniel Mathisen, Upplands Patrik Kjellin, Värmlands Kalle Larsson och Jönköpings Christoffer Eriksson är eniga. Om Anna Sjödin sagt så ska hon bort.

Dåligt för partiet

Många är överens om att historien är mycket negativ för socialdemokraterna.

– Förtroendet för Anna, både från oss och allmänheten, har redan minskat. Om man är ordförande måste man tänka efter och det tycker jag inte hon har gjort eftersom hon hamnat i den här situationen.

– Som engagerad i nykterhetsrörelsen tycker jag att historien är olämplig. Om hon dessutom sagt ”svartskalle” är det mycket dåligt. Då ska hon inte sitta kvar, säger Sergio Manzanares.

Jill Sjölund