”Tjock-Steffe” gripen av specialförband

Misstänks för grov brottslighet

1 av 2 | Foto: HANS LAETZ
GRIPEN OCH ANHÅLLEN Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson misstänks för grov brottslighet av den amerikanska polisen. I en räd mot hans hem i fredags kväll greps han.
NYHETER

LOS ANGELES

Från lyxvillan i Bel Air till Los Angeles överfulla centralhäkte.

Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson greps i helgen av amerikansk federal polis och ställs i morgon inför rätta för grov stöld.

-Han riskerar ett långt fängelsestraff, säger en källa med insyn i fallet.

Specialförband

Det hade hunnit bli mörkt bland kullarna i Bel Air när ett av LA-polisens specialförband i fredags kväll slog till mot svensken som tidigare skakat galler för ekobrott.

Eriksson var hemma när teamet från USA:s avdelning för hemlandets säkerhet levererade en husrannsakan vid hans lyxvilla i närheten av Getty Museum.

Utredarna kom Eriksson på spåren när han i februari kraschade en specialbyggd Ferrari Enzo värd åtta miljoner kronor i Malibu.

Dessutom greps hans fru senare i en Mercedes SLR McLaren för mer än 2,2 miljoner kronor. Den har anmälts stulen i England.

Från England

-Bilen är min mans, sa Nicole Persson, 33, då Beverly Hillspolisen stoppade henne i sportbilen som bar brittiska registreringsskyltar.

Gripandet filmades av Spyder Dobrofsky 13-årig bilfantast - som lät kameran rulla eftersom han kände igen fordonet sedan tidigare. Dobrofsky har fotograferat "Tjock-Steffes" samling förr.

– Bilen sticker verkligen ut på grund av sina brittiska plåtar, säger Spyder till LA Times.

Vid husrannsakan hos Eriksson fann polisen en svart Ferrari Enzo. Samtliga bilar hade svensken enligt rapporter låtit frakta från England till USA.

-Det råder oklarheter kring vem som äger bilarna. Det har att göra med banklån i England på samtliga tre bilar, säger polisens talesperson Steve Whitmore till Malibu Times.

För bilkraschen i Malibu, då en berusad Eriksson smällde i 261 kilometer i timmen, riskerar svensken åtal för rattfylla och smitning.

-Men det är ingenting mot hans senaste trubbel, säger uppgiftslämnaren.

-Grov stöld är allvarligt och kan leda till ett långt fängelsestraff.

Turistvisum

Eriksson, som sitter anhållen, riskerar också åtal för immigrationsbrott. Enligt källor har han åkt in och ut i USA på turistvisum och inte uppgett att han var i landet för att arbeta.

Dessutom kan han begäras utlämnad till England där han riskerar åtal för bilaffärerna.

Svenskens lyxbilar har beslagtagits av amerikanska myndigheter.

Här är polisens fakta i rapporten från gripandet av Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson i fredags kväll:

Tidigare artiklar:

Magnus Sundholm, Patrik Andersson