Hade spik i strupen – räddades av hockeymål

Glädjetjut hjälpte spiken ner i magen

NYHETER

En man som råkat få en spik i strupen räddades i ambulansen - av ett glädjetjut när Färjestad gjorde mål.

Dramat utspelades under torsdagens avgörande SM-semifinal i ishockey mellan HV71 och Färjestad, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Men det började norr om Sunne, där Morgan Andersson hjälpte sin svåger att spika fast en masonitskiva. Han satte några nubb i munnen under arbetet, men hade oturen att få ner en av dem i halsen. Han försökte få loss den genom att äta köttbullar, men det hjälpte inte. Den 25 millimeter långa spiken satt fast i strupen.

Morgan Andersson fick tas till sjukhuset i Torsby. Där syntes nubben på röntgen - men kunde inte plockas loss. Den olycklige snickaren måste skickas med ambulans till sjukhuset i Karlstad.

Vände underläge

Under tiden pågick hockeymatchen. Och i ambulansen lyssnade man på radion. Avslutningen blev dramatisk. Färjestad vände underläge till seger i slutminuten.

– Jag var glad när Jonas Höglund gjorde 3–3. Och när det sen blev 4–3 skrek jag rakt ut, säger Morgan Andersson till NWT.

Rickard Wallin gjorde segermålet med sju sekunder kvar. Färjestad gick till SM-final. Och nubben åkte ner i magen på Andersson. Där bedömdes den av läkare som mindre farlig, och spåddes komma ut den naturliga vägen med hjälp av fiberrik kost. Vilket nu har skett.

TT