Hade vapen och kokain i hemmet

Polisens nya bevis mot ”Tjock-Steffe”

NYHETER

HOLLYWOOD

Polisen fann vapen och misstänkt kokain i Stefan ”Tjock-Steffe” Erikssons lyxvilla i Bel Air.

Rättegången har skjutits upp – och nu riskerar han nya åtalspunkter.

Stefan Eriksson fördes i går från centralhäktet i Los Angeles till rättssalen på femte våningen i Criminal Courts building.

Men längre än till samlingssalen bakom domare James Banco kom han aldrig. I sex timmar tvingades han vänta innan åklagaren beslöt att skjuta upp beskedet om eventuellt åtal.

Dröjer till måndag

Ett beslut kan nu dröja ända till på måndag efter att polisen hittat misstänkt kokain och vapen i hans hem.

– Åklagaren vill gå igenom materialet ordentligt, säger Gibbons.

Stefan Eriksson greps i fredags då ett specialförband från antiterroristpolisen gjorde razzia i hans hem. Nu avslöjas att polisen hittade misstänkt kokain och minst ett handeldvapen vid husrannsakan.

Polisen slog till efter att hans fru, Nicole Persson, 33, gripits i Beverly Hills i en stulen Mercedes SLR McLaren. Vid gripandet pekade Persson ut sin make som ägare till lyxbilen.

Bilarna ägs av bank

Men enligt polisutredare äger Eriksson varken den lyxbilen, den röda Ferrari Enzo som han den 21 februari kraschade på fyllan i Malibu eller den svarta Ferrari Enzo som de fann i hans garage.

Fordonen värda cirka 20 miljoner kronor uppges i stället ägas av en brittisk bank.

Skulle åklagaren mot all förmodan besluta att inte åtala Stefan Eriksson har svensken som tidigare dömts för ekobrott ändå små chanser att försättas på fri fot. Både de federala myndigheterna och immigrationsmyndigheterna är intresserade av honom.

– Han riskerar att deporteras, säger Virginia Kice vid immigrationsverket.

Magnus Sundholm