KRIGSZONEN

Här är tjejerna som fick sponsrat dataspelshus

Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Dataspelar för degen Här är brudarna som är professionella Quake-spelare. nu har deras spomsorer skaffat ett hus åt dem. Både för boende och träning. Vid datorn: Jamie Pereyda. Bakom från vänster: Alana Reid, Therese Andersson, Livia Teernstra.
NYHETER

Det ser fridfullt ut på utsidan.

Men där inne pågår ett krig.

Här är Stockholms mesta spelhus.

Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Alla tjejerna har specialdesignade datorer.

Ett hus, fyra tjejer och en massa Quake. The home of chrome i Sollentuna är paradiset för alla dataspelsfantaster. Där inne sover, äter och lever Jamie Pereyda, Alana Reid, Livia Teernstra och Therese Andersson. Deras uppdrag: att döda och skjuta så många fiender som möjligt under en viss tid. Alla är de proffs i dataspelet Quake 4.

– Huset erbjuder en fantastisk möjlighet att få träna tillsammans. Det är även öppet för gäster. Storbritanniens bästa spelare har varit på besök, om någon dag kommer en duktig kille från Las Vegas och i går åkte en av Sveriges bästa spelare härifrån, berättar Therese Andersson.

Ont i nacken

Villan är på 200 kvadratmeter, innehåller hypermodern utrustning med specialdesignade datorer och den snabbaste uppkopplingen.

Tjejerna spelar i snitt fem timmar om dagen. En träningsdos som får följder. Alana Reid har knölar på fingrarna, Livia Sophias har en bandagerad vänster handled och Therese Andersson har ibland ont i nacken.

Blir man aldrig less på att spela?

– Ibland är det tråkigt. Men oftast kan jag spela igen, och igen och igen, timme efter timme. Tävlingsmomentet gör att man hela tiden vill bli bättre.

Hur länge kan man hålla på som proffs?

– Det är svårt att spela hela livet och satsa som jag gör om man vill ha familj. Jag kommer nog att trappa ned, men aldrig sluta spela helt.

Vad är Quake?

Quake 4.

Jonas Andersson