Misstänkta för Fryshusmordet frisläppta

NYHETER

De båda män som suttit anhållna, misstänkta för mordet på en 16-årig pojke vid Fryshuset i Stockholm för elva år sedan, har försatts på fri fot.

De släpptes av åklagaren ur häktet vid åttatiden på onsdagskvällen.

– Det fanns inte tillräckliga skäl att hålla dem kvar i häktet, men misstankarna kvarstår, säger kommissarie Eiler Augustsson vid länskriminalen till TT.

Männen greps i tisdags som skäligen misstänkta för mord, men eftersom polisen inte kunnat stärka misstankarna mot dem tvingades åklagaren släppa dem.

– När vi fick uppgifterna om männen var det angeläget att kontrollera dem och uppgifterna är fortfarande intressanta, tillägger Eiler Augustsson.

Männen är kamrat med den 41-årige man från Nacka som greps för tre veckor sedan misstänkt för mordet men som snabbt släpptes.

Alla tre har vuxit upp tillsammans och åtminstone en av dem har tidigare tillhört ett mc-gäng. De är alla tidigare kända för brott.

Det var på nyårsdagen 1995 som 16-årige Anders Gustafsson från Solna hittades brutalt mördad i ett magasin i Norra Hammarbyhamnen i Stockholm. Han hade kraftiga skador i huvudet och hans ena hand var avhuggen.

Kjell Rynhag/TT