Kvinna dog efter besök på Disney World

Andra gången någon mister livet efter åktur med raketsimulatorn

Foto: AP
Varnar Utanför ingången till ”Mission: Space” finns en varningsskylt som avråder personer med bland annat rygg- och nackproblem från att åka.
NYHETER

En 49-årig kvinna avled på onsdagen efter en åktur med attraktionen ”Mission: Space” på Disney World i Florida.

I fjol avled en 4-årig pojke efter att ha åkt i samma raketsimulator.

Attraktionen har nu stängts för allmänheten, och ska genomgå inspektion.

Utanför ingången till åkattraktionen ”Mission: Space” står en varningsskylt som upplyser om att man måste vara fullt frisk innan man åker.

På onsdagen avled en 49-årig kvinna efter att ha åkt med ”Mission: Space”. Hon kände sig snurrig och kräktes efter åkturen med raketsimulatorn på tisdagseftermiddagen. Sjukdomskänslan avtog inte, utan kvinnan fick uppsöka sjukhuset Celebration Hospital, där hon senare avled.

Andra dödsoffret

– Vi har stängt attraktionen för att förvissa oss om att den fungerar som den ska, säger Kim Prunty, talesman för Disney World, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Det är än så länge okänt vem den avlidna kvinnan var och från vilket land hon kom. Det är också oklart om kvinnan led av något sjukdomstillstånd som kan ha förvärrats av en åktur med attraktionen.

Den 49-åriga kvinnan är den kraftfulla raketsimulatorns andra dödsoffer på mindre än ett år. I juni i fjol dog en 4-årig pojke efter en åktur i ”Mission: Space”. Läkare kunde senare konstatera att pojken lidit av ett hjärtfel som gjorde att han riskerade dö i fysiskt stressande situationer.

Smärtor i bröstet

Även efter 4-åringens dödsfall stängdes attraktionen av för kontroll - men öppnades igen sedan Disney World konstaterat att det inte var något fel på den.

I ”Mission: Space” utsätts besökarna för starka centrifugalkrafter. Attraktionen är så kraftfull att många besökare mått illa eller klagat över smärtor i bröstet efter en åktur.

Mia Carron