Hagamannen misstänks för nytt fall

Gårdagens förhör med den misstänkte 33-åringen pågick i över sju timmar

NYHETER

Den misstänkte Hagamannen kan ligga bakom ytterligare ett övergrepp på en kvinna.

Våldtäktsförsöket ska ha skett utomhus i Umeå - under den period då polisen trodde att Hagamannen gjorde ett uppehåll.

Den misstänkte 33-åringen har nu suttit häktad i närmare två veckor. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för tre våldtäkter på kvinnor i Umeå, samt för att ha försökt mörda en av kvinnorna.

Slutet av 2000

Polisen har hela tiden försökt arbeta så brett som möjligt genom att undersöka gamla fall som skulle kunna kopplas till Hagamannen.

Nu kan ett sådant fall vara ett steg närmare sin lösning. Det gäller ett våldtäktsförsök som ska ha begåtts utomhus i Umeå i slutet av år 2000.

– I det här fallet har man funnit anledning att ta med det i den stora utredningen kring Hagamannen, säger Magnus Eklund, presstalesman vid Umeåpolisen, till aftonbladet.se.

Fallet har varit känt av polisen sedan tidigare - men nya uppgifter har gjort att det kunnat knytas till Hagamannen.

– Vi håller ett ganska vitt spektra i förundersökningen och det stämmer att jag fått ett nytt ärende som undersökts. Jag kan tyvärr inte kommentera det ytterligare i detta skede, säger chefsåklagare Annika Öster till Västerbottens-Kuriren.

Sju timmar

Om de nya uppgifterna stämmer, innebär det att Hagamannen slagit till mot en kvinna under den period då polisen tidigare trodde att han tagit ett längre uppehåll.

Den misstänkte Hagamannen förhördes i går för första gången sedan det inledande förhör som hölls då han just gripits. Förhöret pågick i drygt sju timmar.

– Vi kommer inte att hålla några fler förhör under helgen, och får ta ställning till om vi ska göra det under nästa vecka, säger Magnus Eklund.

Läs mer:

Mia Carron

ARTIKELN HANDLAR OM