Pappa fick hem Mario

"Skönt - men vissa sår läker nog aldrig"

Foto: tord westlund
"en gång ska han få veta sanningen" Lille Mario, snart ett och ett halvt år, har flyttat hem till pappa igen. Det är drygt ett år sedan den oskyldige Tommie Karim häktades för mord på sin sambo, Marios mamma.Foto: TORD WESTLUND
NYHETER

GÄVLE

Tommie Karim har fått hem sin Mario.

- Det känns skönt, säger han.

Hand i hand går de förbi tingshuset, ett stenkast från deras bostad i Gävle.

Foto: TORD WESTLUND
Tommie Karim och Mario på vårpromenad.

Tommie håller sonen Mario, snart ett och ett halvt år, hårt i handen. Han ser trappan till tingssal 1 dit han leddes in av två häktesvakter.

-En gång kommer väl Mario att få veta vad som hände hans mamma och på vilket sätt vi sen skildes åt, säger Tommie, och lyfter upp Mario i famnen.

Här i tingshuset häktades Tommie för precis ett år sedan, misstänkt för mordet på sin sambo, Anna Norell.

Här dömdes tio månader senare Annas styvbror, den 29-årige kannibalen Lennart, för dubbelmord på sina två fostersystrar - utöver Anna också Camilla Lifvendahl.

Tommie satt oskyldigt häktad i två månader misstänkt för att ha mördat Anna. Han fick inte vara med på hennes begravning och fråntogs vårdnaden om deras gemensamma son Mario, då fyra månader.

Fick inte fira jul ihop

Men inte ens när den 29-årige kannibalen Lennart erkänt de båda morden, och Tommie friats från all skuld, fick han tillbaka sonen. De fick inte ens vara tillsammans på julafton.

Det skulle gå fem månader innan Mario fick flytta hem till pappa Tommie för gott.

Farmor bor nära

- Först träffades vi bara sex timmar per vecka. Men sedan socialnämnden beslöt att jag skulle få tillbaka vårdnaden om Mario har vi träffats i stort sett varje dag. Först på ett familjehem, sedan hemma hos mig, säger Tommie.

Nu är far och son förenade för gott i tvårummaren på Öster i Gävle, nära Tommies mamma Annica.

- Jag hoppas det mesta ska normaliseras, men vissa sår läker nog aldrig, säger Tommie.

Han fick inte vara med på Annas begravning, men vid urnsättningen för några veckor sedan hölls en minnesstund för Anna i Älvkarleby kyrka. Då fick Tommie vara med.

- Även om det kändes tungt så var det befriande att jag fick ta avsked av henne, säger han.

Tord Westlund