Tjock-Steffe kan få 14 år i fängelse

Svensken åtalad i Los Angeles i morse

Foto: AP
bakom galler Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson var klädd i häktets orange overall när han kom till domstolsförhandlingen i natt, svensk tid. Här är han i samspråk med sina advokater Andrew Flyer och David Elden.
NYHETER

LOS ANGELES

I orange fångdräkt och handbojor åtalades Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson tidigt i morse svensk tid.

Han anklagas för förskingring och grov stöld och tvingades lyssna till åtalspunkterna bakom skottsäkert glas.

Svensken riskerar 14 års fängelse.

Foto: Hans Laetz
Hustrun Nicole försökte dölja sitt ansikte när hon kom till domstolen.

Domare Mary Storbel i rättssalen i Criminal Courts gick på åklagarens linje och fastställde borgen till drygt 40 miljoner kronor.

- Det är helt vansinnigt. Jag har mordanklagade klienter som fått lägre borgen, sa den ene av svenskens två advokater, Andrew Flyer.

Slängkyss till hustrun

Erikssons fru, Nicole, 33, följde åtalsförhandlingarna från första bänk. När hennes make fördes in i salen log hon sorgset och en tår blänkte till i ögonvrån. Eriksson, 44, svarade med en slängkyss.

Den rekordhöga borgen var en kombination av värdet på de tre exklusiva bilar Eriksson anklagas för att ha stulit och domstolens rädsla för att den tidigare dömde ekobrottslingen ska fly landet.

Vid husrannsakan i den före detta Gizmondodirektörens lyxvilla i Bel Air hittades en flygbiljett till Storbritannien den 10 april.

- Han tänker inte smita. Han äger ett hus här värt 76 miljoner kronor, sa Flyer.

Det vapen som upptäcktes i Eriksson bostad uppges tillhöra en sheriff i Orange County. Hur det hamnat hos Eriksson är oklart.

Kraschade en Ferrari

Erikssons affärer rullades upp då han den 21 februari kraschade en Ferrari Enzo i 261 kilometer i timmen. Eriksson var berusad och utgav sig för att arbeta som terroristpolis. Bilen hade anmälts stulen i England.

I mars greps hans hustru i en stulen Mercedes SLR McLaren, värd 4 miljoner kronor. I Erikssons garage fann polisen en svart Ferrari Enzo. Också den hade anmälts stulen.

Magnus Sundholm