Den brinnande draken

Dragon House – en het utmaning för smaklökarna

Foto: FREDRIK HOFGAARD
KAXIG KINES Dragon House rättar sig inte in i det vanliga ”kinarestaurangledet” utan utmanar med att bjuda på het och vågad mat vilket gör att restaurangen har alla chanser att bli ett udda men populärt tillskott på knivsöder.
NYHETER

Vilket drag!

Dragon house ruskar om vår syn på kinamat.

Specialmenyn får smaklökarna att brinna.

Lugn. Det finns något för den smakfege också. Men störst valuta får du bland de häftiga rätterna i slutet av Dragon Houses meny.

Denna nyöppnade krog på Knivsöder har något för alla smaker. En stor, fräsch buffé för 119 kronor. Klassiska kinarätter under 100-lappen.

Men som grädde på moset bjuds också riktig kinamat; het, ångande, vågad –och god! Ingen mesig Svenssonanpassning här inte.

Skräms inte av grisen

Låt dej inte skrämmas av rubriker som brinnande fläskläggsoppa och grismage. Våga, vinn!

Ett bra tips är att mjukstarta med någon av förrätterna.

Vårrullen är krispig och fin. Inget extraordinärt men väl värd sina 38 kronor.

Godast är tigerräksspettet med jordnötssås (58 kr) med perfekta råvaror.

De rätter ur den ordinarie menyn vi provat, liksom buffén, är alla vällagade och goda.

Hett så det ryker

Men det är med sin specialmeny Dragon house sticker ut hakan ordentligt. Här bjuds på udda smaker och en hetta som får det att ryka ur öronen.

När kyparen kommer in med Shui zhu-gösen undrar han försynt: Vet du vad du beställt? Det är starkt så ögonen tåras men väldigt gott. Och imponerande hur kocken fått gösen att behålla sin smak i den heta grytan.

Dragon house har alla chanser att bli ett udda vattenhål i denna allt krogtätare del av stan.

Matombudsmannen