”Det går bra för Sverige”

Finansministern presenterade ”reformbudget” – men får hård kritik av oppositionen

Foto: ANDREAS BARDELL
Finansminister Pär Nuder visade stolt upp vårpropositionen, numera lagrad på ett USB-minne, under den traditionsenliga budgetpromenaden från finansdepartementet till riksdagen.
NYHETER

(AFTONBLADET)

Satsningen på fler jobb i olika former är tydlig i vårpropositionen.

Fler plusjobb för unga och längre plustid för äldre, fler statliga jobb och ett par tusen lönebidragsplatser är några av förslagen i vårpropositionen.

I strålande vårväder gick i dag finansminister Pär Nuder den traditionsenliga budgetpromenaden från finansdepartementet till riksdagen.

Hans börda var lätt – i alla fall med historiska mått mätt. ”Nådiga luntan” har över tiden gått från rejäl pappersbunt till en cd-skiva, och på senare år ett USB-minne.

Själv är ministern nöjd med det dokument han överlämnade till riksdagen.

– Det är en reformbudget, en efterlängtad reformbudget vi lägger. Och det goda är att vi har råd och vi kommer att ha råd med mer, säger Pär Nuder enligt TT.

Det går allt bättre för Sverige, konstaterade finansministern inledde riksdagens budgetdebatt.

– Svensk ekonomi utvecklas starkt och det går bättre än i de flesta andra jämförbara länder. Nu öppnar människor sina plånböcker.

Moderaternas ekonomiske talesman Mikael Odenberg var inte lika positiv. Han beskriver vårpropositionen som spretig och plottrig och finansministern som ”inte så lite självgod och ganska så tomhänt”.

Budgeten – punkt för punkt

Anders Thoresson