18 års fängelse för dödskrasch i USA

Svenska Pernilla och hennes son dödades av rattfyllot

1 av 2 | Foto: Privat
Simon, 14, var på besök hos mamma Pernilla i USA. Båda blev ihjälkörda.
NYHETER

Pernilla Pallin Goddard, hennes son och styvson blev ihjälkörda på väg hem från Ikea i Phoenix i USA.

Straffet för bilföraren: 18 års fängelse.

– Vi kan inte få Pernilla och Simon tillbaka genom att Arrazola får sitta i fängelse så många år, säger Pernillas pappa till tidningen Ljusnan.

Maricopa County Superior Court i Arizona fällde på långfredagen 30-årige Rigoberto Arrazola för att alkoholpåverkad ha orsakat trafikolyckan i somras.

Maken överlevde

Arrazola struntade i stopplikten - och körde rakt ut i en korsning. Tre människor dödades: Svenska Pernilla Pallin Goddard, 39, hennes son Simon, 14, och styvsonen William, 13.

Pernillas föräldrar hemma i Bollnäs fick nyligen beskedet av dotterns make David, som överlevde olyckan.

– Åsa och jag kan tycka att straffet blev lite väl hårt, och vi kan tycka att ännu en människas liv är ödelagt. Men vi kan också vara Pernillas och Simons röster, och då vet jag inte om de skulle vara lika förlåtande, säger pappa Andy till tidningen Ljusnan.

Pernilla Pallin Goddard växte upp i Bollnäs, och hade bott i USA i två år.

Erkände

När olyckan inträffade hade familjen precis besökt Ikea i Phoenix. De färdades i omkring 100 kilometer i timmen, och smällen blev mycket kraftig.

Pernilla och Simon dödades omedelbart. Styvsonen William avled på väg till sjukhus, medan Pernillas make och hans dotter överlevde.

Inledningsvis förnekade Rigoberto Arrazola att han gjort sig skyldig till brott. När han insåg att han riskerade dömas till upp till 35 års fängelse, erkände han dock, och lyckades på så sätt förhandla sig till ett kortare fängelsestraff, skriver Ljusnan.

Tidigare:

Mia Carron