Hittade orm – på toa

Kvinnan slog ihjäl reptilen och larmade polisen

NYHETER

Kvinnan hade just varit på toaletten när hon gjorde den obehagliga upptäckten.

Utanför toadörren ringlade en livs levande orm.

Kvinnan handlade rådigt. Hon slog ihjäl ormen - sedan ringde hon polisen.

Kvinnan, som bor i Knivsta i Uppland, hade sent i går kväll varit på toaletten. Dörren hade hon lämnat lite på glänt, och genom glipan såg hon plötsligt något ovanligt, skriver Upsala Nya Tidnings nätupplaga.

Utanför toalettdörren låg en orm.

Inte av gummi

- Hon trodde att det var en gummiorm som barnen hade lagt dit för att skrämma henne, säger vakthavande befäl vid Uppsalapolisen till unt.se.

Kvinnan tog tag i vad hon trodde var en leksak - och upptäckte att ormen inte alls var av gummi. Tvärtom var ormen livs levande. Kvinnan lät sig dock inte avskräckas, utan tog mod till sig och slog ihjäl den objudne besökaren. Därefter ringde hon polisen, som fick komma och hämta ormen.

Till SVA

– Man har varit i kontakt med både Skansen och lantbruksuniversitetet i Ultuna utan att få något svar. Den döda ormen är nu skickad till SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen till aftonbladet.se.

Enligt polisen var det en majsorm som råkat ringla sig in hos familjen i Knivsta. Varifrån den kom är än så länge oklart.

Mia Carron