Doktor Phil ljög om död

Arbetskamratens självmord sopades under mattan

NYHETER

HOLLYWOOD

Doktor Phil skakas av ett massivt internbråk.

Rådgivaren och terapeuten anklagas för att försöka mörka en kollegas död.

Foto: tv 4
Mörkade dödsfall Tv-seriens anställda fick inte veta att en kollega begått självmord. Mannen var djupt deprimerad och hittades hängd i sin lägenhet. Nu rasar de anställda mot att Doktor Phil försökte mörka hans död.

Tv-seriens anställda informerades om att Christopher Reilly, 37, dött i sömnen när mannen i själva verket hängt sig i sin lägenhet.

-Det är skamligt hur hans död sopats under mattan. De fortsatte som om inget hänt och de talade inte sanning om hans död, säger en person i tv-psykologens omgivning.

Hittades hängd

Polisen i Orange County uppger att Reilly begick självmord den 7 mars. Han hittades hängd två dagar senare.

Men Reillys arbetskamrater i Doktor Phil fick av kollegan Dottie Barnet höra att kollegan dött i sömnen. Nu rasar de mot historieomskrivningen.

- Doktor Phil jobbar med att hjälpa och rädda utsatta personer. Det minsta han kunde göra nu är att ägna ett avsnitt åt hur man kan upptäcka att en arbetskollega är deprimerad. På så sätt kanske han kunde rädda ett liv, säger uppgiftslämnaren i National Enquirer.

Reillys före detta flickvän, Irena Studnicka, uppger att hon bröt med honom i somras.

- Han hade kraftiga problem. Det var därför vi gjorde slut. Men han var glad över att ha fått ett jobb på tv-serien, säger hon.

Vägrar kommentera

Varför de programansvariga valt att mörka dödsfallet förklaras inte.

-Vi har inga kommentarer, säger doktor Phils talesperson Louis DiCenzo.

Det tycker uppgiftslämnaren är märkligt.

- Det är lite ironiskt att Doktor Phil vill hjälpa människor. Chris behövde hjälp men de kom aldrig i kontakt med varandra.

Magnus Sundholm