Oro för spädbarnsstöld på BB i Växjö

Kvinna med bäddad cykelkorg stryker omkring BB

NYHETER

Vakter har ställts ut utanför BB, förlossningen och spädbarnsintensiven på Växjö lasarett sedan en mystisk kvinna setts stryka omkring med en bäddad cykelkorg i handen. Man fruktar att kvinnan vill stjäla ett av spädbarnen.

Bengt Adolfsson, kriminalinspektör i Växjö, bekräftar för Smålandsposten att en kvinna misstänks för olaga intrång även om man ännu inte känner till hennes syfte.

Enligt Lennart Jönsson, säkerhetssamordnare på lasarettet, kommer kvinnans besök att leda till att dörrarna låses och att alla besökare till BB måste ha ett särskilt passerkort. Den rutinen införs inom några dagar.

Han känner inte till att kvinnan skulle ha uttalat något öppet hot men säger att personalen har känt ett obehag och en osäkerhet.

Smålandsposten har dock talat med ett vittne, som vill vara anonymt, som berättar om hur en äldre kvinna vid flera tillfällen dykt upp på bland annat spädbarnsintensiven:

– Hon har haft en cykelkorg med sig. Den har varit bäddad med en filt. Hon har bett att få ett litet vitt barn med sig hem.

TT