- Hur kunde han leva så?

Leif Silbersky om sin klients dubbelnatur

NYHETER

Leif Silbersky har försvarat några av Sveriges grövsta brottslingar.

Men han har aldrig mött en sådan dubbelnatur som Hagamannen.

Foto: MATTIAS CARLSSON
Förvånad Leif Silbersky har aldrig haft en klient som kunnat leva ett sådant dubbelliv. "Jag hoppas vid gud att herrar medicinare kan ge mig ett svar på hur någon kan leva på det här sättet", säger han.

- Jag har jobbat med det här i 44 år, men jag har aldrig upplevt att en person som varit så socialt etablerad, haft familj, varit omtyckt av alla kunnat leva ett sådant här dubbelliv. Det ska bli väldigt intressant att se vad läkarna som gör den rättspsykiatriska undersökningen kommer fram till.

Bad om Silbersky

När Hagamannen greps den 29 mars frågade polisen honom vem han ville ha som advokat.

- Leif Silbersky, blev svaret.

Silbersky accepterade uppdraget. Redan samma kväll träffades de i häktet i Umeå.

- Min klient är mycket omskakad efter anklagelserna och nekar till brott, sa Leif Silbersky till Aftonbladet efter mötet.

Nekade först

Under häktningsförhandlingen satt Silbersky vid sin klients sida. Hagamannen nekade då fortfarande till alla anklagelser.

De två har träffats i cellen på häktet i Umeå flera gånger. Förutom ett besök av sambon har Silbersky varit den enda person 33-åringen fått träffa.

Leif Silbersky har varit med om det mesta och försvarat några av de mest ökända brottslingarna i svensk rättshistoria.

- Jag är förvånad och jag hoppas vid gud att herrar medicinare kan ge mig ett svar på hur någon kan leva på det här sättet. Det är självklart att det är aktuellt med en stor rättspsykiatrisk undersökning, det är både jag och åklagaren överens om och det vill han själv också.

Läs mer:

Tidigare:

Eric Tagesson