”George på flotten” gäckar polisen

I dag skickas mannens fingeravtryck till amerikanska ambassaden

NYHETER

Mannen som hittades på en flotte i fredags fortsätter att tiga.

Polisen tar nu hjälp av både USA:s ambassad och Interpol för att få reda på vem ”George” är.

– Han berättar inte så mycket för oss, säger Anna Rosenberg vid Göteborgspolisen till aftonbladet.se.

I dag skickas ”George Williams” foto och fingeravtryck till USA:s ambassad.

Göteborgspolisen hoppas att USA ska kunna hjälpa till med identifieringen av den 47-årige man som i fredags hittades drivande på en flotte i havet mellan Danmark och Norge.

– Han säger att han har ansökt om att få ett så kallat green card, och vi vill veta om det stämmer, säger Anna Rosenberg, presstalesman vid Göteborgspolisen.

Kontakta Interpol

Mannen på flotten har varit mycket knapphändig med information i förhör med polisen. Han har tidigare berättat att han blev islängd från ett fartyg. Men något namn på detta fartyg, eller från vilken hamn det kommit, har han inte velat uppge.

Om den amerikanska ambassaden inte kan lämna någon ytterligare information om mannen, kommer Göteborgspolisen sannolikt att kontakta Interpol för att efterlysa honom.

Polisens teori har tidigare varit att mannen varit hotad, och därför inte velat lämna någon närmare information om vad som hänt honom.

– Det kan vi bara spekulera i. Han lämnar ingen anledning till varför han inte vill berätta, säger Anna Rosenberg.

För tillfället befinner sig ”George” på Migrationsverkets enhet Sagåsen i Mölndal.

Avvisningsärende

– Vi betraktar detta som ett vanligt avvisningsärende. Eller, vanligt är det ju inte, men som ett rent avvisningsärende.

De uppgifter 47-åringen hittills lämnat har varit om inte otroliga, så osannolika. Han har bland annat uppgett att han är född i Sydafrika, men adopterades bort vid ett års ålder. Han påstår att han är statslös amerikan, och ska ha bott runt om i både Europa, Sydafrika och USA. Påståendet att han tillbringat flera dygn på flotten har dock kunnat motbevisas av de experter polisen pratat med.

Tidigare:

Mia Carron

ARTIKELN HANDLAR OM