Fyra gripna för Landvetterrånet

Husrannsakan i Bandidos lokaler

NYHETER

Fyra män har gripits misstänkta för det spektakulära rånet på Landvetters flygplats i mars.

I morse slog polisen till mot dels deras bostäder, dels MC-gänget Bandidos lokaler i Göteborg.

Något rånbyte har dock inte hittats.

Tidigt i morse slog polisen till mot flera bostäder i Göteborgsområdet.

Fyra personer greps. Två av dem är födda 1973, en är född 1984 och en 1969. Samtliga fyra är bosatta i Göteborg, uppger polisen i ett pressmeddelande. Eftersom några av de gripna har kopplingar till MC-gänget Bandidos genomförde polisen en husrannsakan även i organisationens lokaler.

Rekordbyte

– Vi vill noggrant poängtera att det inte är organisationen som sådan som har någon koppling till rånet. Däremot är det ett antal personer som har anknytning till MC-ligan, säger Göteborgspolisens presstalesman Anna Rosenberg till aftonbladet.se.

Männen ska förhöras under dagen i dag. Därefter tar åklagaren beslut om de ska anhållas eller inte.

Det var vid lunchtid den 7 mars i år som rånarna slog till mot Landvetters flygplats. Grindarna till flygplatsen forcerades med ett fordon, och rånarna tog sig fram till ett plan från London som just hade landat. Precis när en större värdeförsändelse lastades av från planet intill en väntande Securitasbil, slog rånarna till.

De fick med sig en rekordstor summa pengar - enligt tidigare uppgifter till Aftonbladet handlar det om tiotals miljoner kronor.

Väska med antenn

Rånbytet har ännu inte påträffats.

– Exakt hur stort belopp det handlar om är inget vi vill gå ut med. Men det handlar om mycket pengar, säger Anna Rosenberg.

I samband med rånet lämnade rånarna kvar en väska med en antenn på i närheten av flygplanet. Bombhotet fick polisen att utrymma hela utrikesterminalen på Landvetter.

De fyra män som nu gripits misstänks ha haft delaktighet dels i rånet, dels i bombhotet.

Tror ni att de deltagit aktivt i rånet?

– Samtliga har koppling till rånet. Vad de enskilda personerna har gjort är inget vi går ut med i nuläget. Men det kan även komma att handla om andra brott i slutändan, säger Anna Rosenberg.

Aftonbladet.se 7 mars

Aftonbladet 8 mars

Mia Carron

ARTIKELN HANDLAR OM