– Jag blev utslagen

Göran Persson om – Den första fyllan – Myset med Anitra – Sina skilsmässor

1 av 2 | Foto: Kanal 5
Blev så full att han tappade minnet Göran Persson berättar om sin första fylla. Han drack för mycket rom och cola och blev ”fullständigt utslagen”. ”Det var en hemsk upplevelse”, säger han. Den öppenhjärtiga intervjun med statsministern sänds i programmet ”Ett herrans liv” i Kanal 5 på torsdag.
NYHETER

Skilsmässorna, mysfrukostarna i sängen med Anitra och första fyllan.

I en unik tv-intervju avslöjar en öppenhjärtig Göran Persson nya sidor av sig själv.

&ndashSkilsmässorna tillhör mitt livs misslyckanden, säger statsministern i nya ”Ett herrans liv”.

Fyra möten med pressekreteraren.

Efter det var Fredrik Wikingssons och Filip Hammars exklusiva tv-intervju med statsministern i hamn.

Eskorterad av fyra vakter från Säpo anlände Göran Persson till studion.

Efter sin tidigare uppmärksammade dans med kossan Doris och medverkan i pratshowen ”Sen kväll med Luuk” äntrar statsministern alltså ännu en gång underhållningsbranschen.

&ndash Vi är fullständigt medvetna om att vi inte fått dit honom om det inte varit val-år, säger Fredrik Wikingsson.

Sänds på torsdag

Nu på torsdag sänds resultatet i intervjuserien ”Ett herrans liv” i Kanal 5, och det är en ovanligt uppsluppen och avspänd statsminister som frågas ut.

&ndash Jag har aldrig röstat på honom och kommer nog inte att göra det i höst heller. Men jag är glad över att vi har en statsminister med så hög social kompetens. Han charmade oss som fan, säger Fredrik Wikingsson.

Aftonbladet har – som första tidning – sett intervjun, som berör allt från första fyllan till de kraschade äktenskapen och mysiga frukostar med Anitra Steen. Systembolagets vd är statsministerns fru sedan 2002.

”En fantastisk kvinna”

&ndash Nu lever jag tillsammans med en fantastisk kvinna. Jag har fina barn, hon har också fina barn.

– Det krävs tid i en relation, och det är det jag inte har. Men när vi hamnar i lägen då vi faktiskt får rå om varandra, och rentav har en hel helg ledig, då är det väldigt mysigt. Då börjar vi alltid dagen med en jättelång frukost i sängen, det är skönt, säger Göran Persson.

På frågan om varför han har två kraschade äktenskap bakom sig, svarar han:

– Det där har jag inte riktigt analyserat färdigt. Men det tillhör mitt livs misslyckanden. En skilsmässa är ett väldigt misslyckande. Och när man väl är där är det bittert, tufft, konfliktfyllt. Efter ett tag inser man att man gjorde rätt, men det är en väldigt svår process.

Tog en rejäl fylla

I programmet berättar Göran Persson även om sin första fylla. Den blev rejäl.

&ndash Det var en hemsk upplevelse. Det gick väldigt snett. Det blev alldeles för mycket, jag blev fullständigt utslagen, säger Göran Persson och berättar att han drack ”Silverrom blandad med coca-cola”.

&ndash Jag hade minnesluckor. Jag var totalt färdig. Fullständigt.

&ndash Det är inget som jag är stolt eller glad över att ha upplevt. Men jag kommer tyvärr ihåg det, fast jag har glömt bort alltihop, säger Göran Persson.

”Ett herrans liv” avslutas med att programledarna, tillsammans med Göran Persson, sjunger ”Han har öppnat pärleporten*)”.

Statsministern får även svara på frågan vad som väntar efter döden.

&ndash Då sitter man troligen i en evig talkshow, säger Göran Persson och skrattar.

*) Sångens namn i folkmun – det rätta är ”Som en härlig gudomskälla”.

Tobias Lindner