Svenska Kerstin gifte sig en timme efter bombattentatet

"Det kändes så himla rätt"

Foto: privat
Kerstin Hellman, 27, och Anak Aldin gifte sig strax efter bombdådet i Dahab.
NYHETER

Svenska Kerstin Hellman, 27, gifte sig i Dahab bara någon timme efter terrorattackerna som dödade minst 23 människor i Egypten i går kväll.

– Vi ville inte att kärleken skulle stoppas av en sådan här sak, säger hon, till aftonbladet.se.

Kerstin befann sig i ena ändan av staden, hemma hos en beduinsk familj, när bomberna exploderade.

Hennes blivande make, islänningen Anak Aldin, 39, väntade i en annan del av staden, vid restaurangen där vigseln skulle äga rum. Han blev vittne till terrordådet.

– Han ringde och berättade att det hade varit tre bomber. Han såg bilar som körde i skytteltrafik med döda och skadade, berättar Kerstin Hellman, för aftonbladet.se.

– Vi funderade på om vi skulle ställa in bröllopet men sedan bestämde vi oss för att göra det ändå. Vi ville inte att kärleken skulle stoppas av en sådan här sak.

Beduinsk sed

Anak och Kerstin träffades för bara tre veckor sedan på en tantrisk sexkurs i Sverige. Efter kursen reste de tillsammans till Egypten. Beslutet att gifta sig tog de två dagar före bombdåden i Dahab. Vigseln skulle ske enligt beduinsk sed.

De skulle rida genom staden på kameler. Bröllopsnatten skulle de tillbringa i öknen. Terrorattentatet förändrade planerna. Men själva vigseln blev ändå av.

Kändes rätt

När aftonbladet.se når de nygifta befinner de sig i ett beduinläger i utkanten av staden. De dricker te och grillar kött.

– Det som har hänt är jättesorgligt. Atmosfären i staden har förändrats. Förut var det en partystad. Nu har det förändrats helt.

– Att gifta sig kändes ändå så rätt och så himla bra. Just det här att vi inte tänker låta något bombhot hindra oss.

Johanna Melén