Vi vill ha sex efter kafédejten

Stor undersökning – så här dejtar vi helst i Stockholm

NYHETER

Stockholmarna vill dejta på ett kafé.

Och ha sex direkt.

Det visar Aftonbladets stora dejt-undersökning.

dejtingträsk Heli Virta, 21, och Gustaf Lindberg, 20, är två unga 08:or som vet hur det är att dejta. "Är man seriös ska man se till att träffas på ett lugnare ställe där man får tid för varandra", säger de.

Män och kvinnor har ungefär samma syn på dejting. Men på en punkt skiljer det sig - många fler män än kvinnor vill få ut sex av en träff.

Fel sätt att bygga på

Nästan tre av fyra killar kan tänka sig att ha sex på första dejten. Och mer än hälften av kvinnorna. Det visar Aftonbladets stora dejt-undersökning på nätet.

Synd, tycker relationsexperten Eva Rusz.

- Det är inte så man bygger upp en relation på sikt. Vissa ser det som ett snabbt sätt att försäkra sig om att man duger. Men det är fel, säger hon.

Ta det lugnt

I stället föreslår Eva Rusz att man ska ta det lugnt, lära känna varandra genom att träffas regelbundet under en längre tid.

Och alkohol ska absolut inte vara inblandat - något som de flesta stockholmare håller med om. Visserligen är krogen en populär dejtingplats, men stans invånare träffas helst på ett kafé.

Långsamt är bra

För många är idealet att gå på dejt någon gång i månaden. Men i verkligheten blir det mindre än så.

- Vilket kan vara bra, man ska passa sig för att bli fartblind och att ständigt vara på väg mot någonting annat. Det är bra att stanna upp och verkligen lära känna personen, säger Eva Rusz.

Klicka på bilden för större version

Så gjordes undersökningen:

Jonas Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM