Stålfarfar!

Albert, 75, vill vinna Mr Wales - igen

1 av 2 | Foto: LIVERPOOL ECHO
gammal är stark Albert Perry, 75, har tränat stenhårt de senaste månaderna. Han hoppas kunna vinna tävlingen Mister Wales som han senast gjorde som 25-åring.
NYHETER

LONDON

För 50 år sedan vann Albert Perry kroppsbyggartävlingen Mister Wales.

Nu gör han ett nytt försök-vid 75 år.

- Jag känner mig inte gammal, säger han.

Albert Perry skulle utan att skämmas kunna luta sig tillbaka i gungstolen och slappna av efter ett långt och aktivt liv.

Men det är inte hans stil.

Tidigt i ottan beger sig Albert Perry till gymmet.

-Jag styrketränar sex dagar i veckan, en och en halv timme varje dag. Det låter kanske mycket i min ålder, men sådan är min rutin, säger han till Daily Express.

Efter träningspasset åker han till ett annat gym - där han arbetar som instruktör.

-Jag klarar av att jobba, så varför ska jag ligga på sofflocket, säger Albert, som utbildade sig till gyminstruktör för tre år sedan.

Många av hans adepter blir minst sagt förvånade när de blir varse hans ålder.

Tävlar snart

-Jag säger åt dem att "jag antar att ni vill se ut som Albert när ni är 75" och då brukar de flesta svara att de skulle vara lyckliga om de hade en kropp som Alberts nu, säger gymmets chef Carolyn Davies-Moore.

Inom kort tävlar Albert Perry i Mister Wales veteranklass. Han väger exakt lika mycket som han gjorde när han vann tävlingen 1956.

Stenhård träning

För att säkra segern har han tränat stenhårt i tre månader och varit minutiöst noggrann med kosten. Han är bekymrad över sina yngre landsmäns matvanor.

-Det är beklämmande att möta par i 30-årsåldern i 100-kilosklassen. Deras barn kommer strax efter, ätandes kebab och chips. Det är sorgligt att se.

Här är andra som nobbat gungstolen

Jens Kärrman