Grattis...

...Suncica Grac, 33, i Ängelholm, som blivit nordisk mästare i pizzabakning

NYHETER
Foto: Foto: Ulf Widell

- Tack , jag är överlycklig. Det här betyder jättemycket för mig. Förra året kom jag tvåa men nu blev det fullträff.

Hur gjorde du vinnarpizzan?

- Tävlingsuppgiften var inte bara att baka en god pizza, den skulle vara hälsosam också. Jag gjorde en botten på dinkel och durumvete, sedan var det hemlagad tomatsås och på toppen mozzarellaost, ricotta, rostad paprika, bladspenat och tryffelsalami.

Det låter som exklusiv snabbmat?

- Snabbmat!? Åh, jag blir så arg när folk säger så. Pizza är hantverk. Okej, du får din pizza på tio minuter, men bakom det ligger timmar av arbete med degen och tomatsåsen.

Förlåt då. Finns vinnarpizzan redan på menyn?

- Nej, men nu ska den dit. "Regina" ska den heta, det betyder drottning på italienska.

Man ser mest män som gör pizza?

- Jo, jag var ensam tjej i finalen och det händer att andra pizzabagare tittar lite snett på mig, men de brukar sluta med det när de sett mig jobba några minuter.

Nu har du ju papper på att du kan.

- Jag ska hänga diplomet mitt i butiken. Men i dag ska vi fira - i morgon jobbar vi hårt, som vanligt.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Fred på jorden förstås, och att få komma hem och krama min dotter - och att få baka goda pizzor åt ängelholmarna.

Jon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM