Här är hon på väg för att mörda

Bilderna kan fälla kvinnan för tygbutiksmordet

NYHETER

Kan bilden fälla den kvinnliga mördaren?

Det hoppas polisen.

I kvällens "Efterlyst" i TV3 kan det så kallade Stuvkällarmordet gå mot en lösning.

hittades i tygbutiken I oktober i fjol hittades en kvinna knivmördad i tygbutiken. Bilderna från övervakningskameran visar den kvinna som misstänks för mordet.

Kvinnan som mördade Marie Johansson i tygbutiken Stuvkällaren i Göteborg fångades på bild av en övervakningskamera. Nu släpper Göteborgspolisen bilderna.

Trots att de är suddiga hoppas polisen att någon ska känna igen den misstänkta gärningskvinnan.

Låg i en blodpöl

Expediten Marie Johansson, 36, knivmördades troligtvis torsdagen den 13 oktober 2005. Stuvkällarens ägare hittade henne död i butiken dagen efter. Hennes kropp var svårt sargad och hon låg i en blodpöl.

Polisen släppte redan då ett signalement på en kvinna: 30-40 år gammal, av medellängd och normal kroppsbyggnad, med axellångt mörkt hår. Kvinnan var klädd i en svart midjekort jacka och rosa byxor.

- Det finns spår vi säkrat på platsen som gör att vi förstår att den misstänkta mördaren är en kvinna, säger Anna Rosenberg vid Göteborgspolisen.

- Vi har fått in ett flertal vittnesuppgifter strax efter mordet, men vi hoppas på mer hjälp från de tittare som ser "Efterlyst".

Ett rån som gick snett

Polisens teori är att det var ett rån som gick snett och slutade med att Marie Johansson knivhöggs till döds.

Övervakningskameran sitter på en byggnad mitt emot Stuvkällaren. Kameran fångade knivmörderskan på bild minuterna före och efter mordet.

Bilderna visas i kväll kl 21 i TV3.

Ulla-Lene Österholm

ARTIKELN HANDLAR OM