"Tjock-Steffe" inför rätta

Idag lägger åklagaren fram bevisen

NYHETER

Klockan 17.30, svensk tid, börjar rättegången mot Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson i Los Angeles.

Han står åtalad för förskingring och grov stöld och riskerar 14 års fängelse.

I dag lägger åklagarna fram bevisen mot svensken.

– Förhandlingarna kan hålla på hela dagen, säger Aftonbladets Magnus Sundholm, på plats i LA.

Foto: AP
Stefan Eriksson greps 9 april och en vecka senare åtalades han för flera fall av grov stöld och för förskingring. Han riskerar fängelse i 14 år.

Stefan "Tjock-Steffe" Erikssons olagliga affärer rullades upp då han den 21 februari i år kraschade en Ferrari Enzo i 261 kilometer i timmen. Eriksson var onykter och påstod att han arbetade som terroristpolis. Den kraschade Ferrarin var anmäld stulen i England.

Dra ut på tiden

I april greps svensken av amerikansk federal polis och en vecka senare åtalades han för flera fall av grov stöld och för förskingring. Han riskerar fängelse i 14 år.

Rättegången som inleds i dag med att åklagarna lägger fram sina bevis, väntas dra ut på tiden.

– Det beror på vad försvaret gör. De kan försöka försena det hela genom att till exempel inte godta åklagarnas vittnen, säger Magnus Sundholm, till aftonbladet.se, strax innan rättegången startar.

Husrannsakan

– Men nu verkar det som om "Tjock-Steffe" har börjat tröttna på att sitta i häkte. Så det kan hända att försvaret ändå inte förhalar det hela.

Eriksson har suttit bakom lås och bom sedan polisen genomförde en husrannsakan.

I natt svensk tid drogs snaran åt ytterligare om svensken då hans kumpan, Carl Freers greps på en lyxjakt i stadsdelen Marina Del Rey. Han misstänks för mened genom att ha påstått sig vara polis i samband med ett vapenköp. Ett vapen som senare hittades hemma hos Stefan Eriksson.

Johanna Melén