Berlin utan disciplin

Utmärkt mat, trevlig stämning - men de glömmer bort oss till kaffet

1 av 4 | Foto: Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
NYHETER

Maten är utmärkt, stämningen trevlig men servicen på gränsen till obefintlig.

Det är charmigt - men slarvigt.

På Berlin Sthlm är det riktig Cheers-stämning. Man kan till och med höra frasen "It"s on the house" yttras ibland.

Lokalen är inte större än en skokartong men har matsal, ett piano, ett DJ-bås och en bar där avslappnande gäster beställer Happy Hour-champagne för 56 kronor och snackar skivinköp med den sociala bartendern.

Rejält men dyrt

Menyn är indelad i gaffelbitar och varmrätter. Gaffelbitarna för 55 kronor äts som snacks eller kombineras till en måltid. 150 kronor för tre stycken motsvarar en lätt middag. Fem för 250 kronor blir en rejäl men dyr portion.

De smakar väldigt bra, särskilt chèvrebollarna i pistaschmandel. Synd att vi får vänta trettio minuter på dem. Under den tiden hinner bartendern som också agerar servitör, gå iväg och handla frysta grönsaker. Nåt som saknades i köket?

Kaffet glöms

Alla tre varmrätter på menyn - när de slutligen kommer - smakar bra.

Fiskgrytan för 165 kronor är matig, gräddig och inge-färsdoftande. BerlinerBurgern, en 250-grammare med bacon och avokado, är bra även om pommes friten är i tristaste laget. Flaggskeppet är den hemgjorda blodpuddingen med stekt fläsk, syltgurka och rårörda lingon.

Sedan dröjer det fyrtio minuter för tallrikarna att försvinna. Vår kaffebeställning glöms bort helt. Men vi äter å andra sidan en ljuvlig moccapannacotta med papaya och en helt okej champagnesorbet. Så när vi lämnar Berlin Sthlm är vi mätta och belåtna men får glömma bioplanerna tack vare personalens tröga lunk.

Matombudsmannen

ARTIKELN HANDLAR OM