Som en spansk dagtidssåpa

Drinkar & underhållning på La Cucaracha

NYHETER

På La Cucaracha får man drinkar - och underhållning.

För den som inte gillar salsamoves bjuds det på drama i spansk tv-såpaklass.

Foto: SVEN-OLOF BNGLUND
PRIVAT PÄRLA La Cucaracha är ett familjärt ställe där man får ta del av personligt skvaller vid sidan av drinkarna.

Man får sig en släng av den familjära sleven direkt när man kommer innanför dörren på La Cucaracha. Garderobsvakten härmar ens röst när man säger "tack". En annan anställd får en offentlig chikanering för att han varit sen. En tredje har hamnat i besvärliga privata angelägenheter, som vi nog gör bäst i att inte ta upp här. Allt avhandlas inför öppen ridå - och det känns som om vi hamnat i en dagtidssåpa på Telemundo. Vilket inte alls är otrevligt utan en del av ställets charm.

Hetast på salsa

Vi var lite oroliga när vi gick hit, de kallar sig nämligen Stockholms hetaste salsaklubb på sin hemsida. Och vi har aldrig varit typen som gått på salsakurs, samt är lite stela i höfterna. Men om man håller sig i den övre baren så slipper man involveras i parningsleken mellan latinlovers och kvinnorna som älskar dem. De håller till i baren på nedervåningen där det spelas salsamusik på hög volym.

Tilltagen daiquiri

På övervåningen kan man fokusera på drinkarna, och de är riktigt bra. De har bland annat en rejält tilltagen frozen strawberry daiquiri, som nästan är som en sån där hinkdrink man köper på chartersemestern. Dessutom har de guapa, en drink så rosa att Åke Green skulle börja förespråka homoäktenskap om han drack den. Kan man spanska så gillar man ju när någon ställer en fräsch drink framför näsan på en och säger "guapa", En 74 kronors komplimang helt enkelt.

Köp tills du känner dig som en snygging på riktigt.

Barombudskvinnan