"Hotshots är mitt val – jag är besatt av dem"

Så bränner Emma Andersson 1000 spänn på stan ikväll

NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll?

Emma Andersson, 27, programledare ”Emmas värld” på Kanal 5:

Foto: Mats Strand
Inte Stureplan Emma Andersson väljer att gå ut i Vasastan och dricka fjollvin och hotshots.

Jag börjar på min nya favorit, Claes på hörnet, tillsammans med mitt tjejgäng och min kompis Jonas. Jag har bott i Vasastan i flera år, men upptäckt det först nu på senare tid. Det är så härligt och gammaldags där och de är bra på husmanskost. Jag tar stekta strömmingsfiléer med hemlagat potatismos. De har en snäll servitör från Skåne där. Till middag dricker jag aldrig alkohol, jag dricker ett stort glas mjölk med is.

Sen går jag vidare till mitt stammisställe, Populära Sibirien. Jag är väldigt god vän med ägarna som är otroligt roliga. Jag har hjälpt till med disken där så nu får jag lite personalpris på vinet. De har finvin, fulvin och fjollvin. Jag tar det senare, ett rosévin.

Jag håller mig i Vasastan, har inte varit vid Stureplan på länge. Vi går till Storstad där jag hälsar på min kompis Daniel. Han gör världens godaste cocktails på färska bär, jag tar gärna en med ananas. Men jag väljer att börja dricka hotshots, jag är lite besatt av det. Jag frågar efter det på alla barer, och ofta är de motvilliga till att blanda det. Men inte Daniel, han vet att jag inte ger mig. Jag beställer in så många jag får för pengarna jag har kvar, och bjuder kompisarna.

Notan

Sofia Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM