”Hur ska jag komma ihåg texten till Sköna maj?”

Foto: MATS STRAND
NYHETER

Vädret ska bli fint i helgen och bloggarna på aftonbladet.se skriver om vad de ska göra i Valborg.

”En sak som jag dock bävar för inför framträdandet vid elden nu på Valborg är hur ska jag komma ihåg texten till ”Sköna maj”?

Det är ju mörkt ute. Eldens sken kommer framifrån, ska jag låna sonens pannlampa och sätta på huvudet? Hur ser det ut om en i kören har spotlight?”

chez johansson

Firar i Lund

”Man har hört så mycket om att det ska vara så underbart roligt att fira valborg i Lund? Så nu funderar vi, ett antal studenter, att utforska detta spektakel i Lund. Någon kanske vet om det är värt att åka dit. Är det nåt speciellt ställe alla hänger på? Någon park eller något? Tar gärna emot tips...”

Factotum

Valborgsrock

”150 frivilliga kommer att arbeta från elva på morgonen till fyra nästa morgon för att 500+, (någon tror att vi kanske kommer i närheten av 1000,) ungdomar skall få en kul, drogfri Valborg. Jag har världens bästa jobb...”

Pastorn i Rissne

”Vet han att mamma kan dyka upp blir intaget av alkohol begränsat”

”Jag önskar att fler av föräldrarna gick ut på storhelgerna och höll koll det dom skulle få se, skulle kanske få dom att inte vara så liberala längre när det gäller att köpa ut eller tycka att en fylla är ok. Det du minns av din egna ungdom är vid detta laget ganska romantiserat och du har antagligen haft tur. Vågar du chansa när det gäller ditt eget barn?”

Tankeverkstan

Vårstädning

”Det är snart Valborg och alltså dags för min, nästan, årliga vårstädning. Det är mycket som kommer fram efter att bara städat det ytliga, som därför samlats i lager efter varje städning, under vintersäsongen.”

Andra sjärnan till höger

Köpa bil

”Får se om jag åker till Umeå och kollar på bilar i helgen också. Det är ju bara 40 mil enkel väg. En lagom dagstur. Glesbygden är underbar!”

Máhto

”Måste bara...”

”En helg som jag hade tänkt ta det hur lugnt som helst. Tills jag börja fundera på allt som måste göras denna helgen. Frysen är tom, likaså kylen så ett besök på Maxi är ett stort måste. Bensintanken är tom så en billig bensinmack måste letas upp. Trädgården, och framförallt häcken runt trädgården, måste trimmas. Avfalls-containern försvinner snart igen. Valborgsbrasan måste besökas då stora dottern är med i scouterna.”

Livet enligt Mommoko

Skottland

”I helgen ska jag äntligen få åka till Skottland! I flera år har jag längtat efter att få se det landskap som alla beskriver som fantastiskt. Egentligen känns det lite larvigt att det inte har blivit av tidigare eftersom det kan vara max 2 timmars bilresa till gränsen.”

Ale corner

Grilla!

”Nu hoppas vi bara på bra väder i helgen, då åker grillen fram och ett trevligt os sprider sig? Mums.”

Grynboll`s Universum

Så kan du också blogga

aftonbladet.se