En prima primör

1 av 2 | Foto: pär johansson
sparrissug Under tre veckor med start på fredag firas den vita sparrisen på flera restauranger i stan.
NYHETER

Ett vårtecken som man kan äta.

Den vita sparrisen är här och det firas på stans restauranger.

Styffe’s Cuisine är en av restaurangerna som tycker att ankomsten av vår-primören tysk vit sparris är värd lite extra uppmärksamhet. Mellan 9 maj och 1 juni präglas deras meny av sparrisen, den finns i någon form i alla förrätter och alla varmrätter.

Krämigt med syra

– Jag har jobbat med smaker som fångar upp sparrissmaken, det ska gärna vara lite krämigt och med lite syra. Blodgrapeshollandaisen är en hit, berättar Johan Styffe.

Dessutom serveras speciellt utvalda tyska vita viner på glas.

– Vi har provat oss fram för att välja ut vilka som passar bäst till. Vi vill också ha en stor spännvidd på regionerna och druvorna, säger Johan Styffe.

Tyska sorter

Sparrissorten de använder heter Schwetzinger Meisterschuss och kommer från ett kooperativ i södra Tyskland. Hansuno Krisch jobbar med Sparrisfestivalen, en organisation med syfte att skapa ny kulinarisk vårtradition, och har sin åsikt klar om den sorten.

– Det är sparrisens Rolls Royce, säger han.

Fler ställen i stan att njuta sparris

Sofia Larsson