Dansa till nya franska vågen

NYHETER

Missill, en av Frankrikes hetaste dj:er, är på ingång till Sverige för första gången. Och hon lovar att det kommer gå vilt till - både i dj-båset och bland publiken.

Dj Missill

Hur skulle du beskriva dig själv?

- På ett sätt är det lättare om folk beskriver mig. Men jag är en fransk dj, graffitiartist och grafisk designer. Musikmässigt kör jag en mix av electrohiphop, ragga, breakbeat, booty och breaks – du vet, hela undergroundgrejen.

När insåg du att musik skulle komma att spela en stor roll i ditt liv?

- Det har jag nog aldrig tänkt på. Men jag antar att det var när jag började kunna leva på det – det är ju ett riktigt jobb nu! Men jag har alltid varit inne på musik och dj:ing. Allt hände gradvis för mig; genom graffitin började jag jobba som grafisk designer och då ofta med uppdrag med musikkoppling, typ flyers, affischer, och skivomslag. Sen började jag arrangera fester med mitt crew i Paris och på den vägen är det.

Så du känner att du har hittat rätt?

- Ja, absolut. Speciellt eftersom saker och ting går väldigt bra just nu.

Jag har hört att du lever dig in i musiken så mycket när du dj:ar att du bland måste pausa.

- Det är helt instinktivt! Jag lever mig verkligen in i musiken och lägger ner mycket energi på att mixa så när stämningen är rätt kan det gå rätt vilt till i dj-båset.

Du har jobbat och spelat tillsammans med några av världens bästa dj:er. Vilka ser du fram emot att jobba med?

- Oj, det är svårt. Det finns så många som jag skulle vilja samarbete med - får många för att säga några namn faktiskt. Eller vänta; jag säger dj Shadow, Plump dj:s och Dynamite MC.

Förra året släppte du mixalbumet ”Mash Up”. Vart hittade du inspirationen till det?

- I min skivväska! Jag ville att albumet skulle representera det jag gör inom musiken och inom konsten – mina bästa stunder helt enkelt.

Hur tycker du att klubbscenen i Paris är just nu?

- Det händer väldigt mycket, bland annat har det dykt upp fler och fler klubbar med breaks, booty bass och electrohiphop.

Vad kommer vi att dansa till på Sodra Bar?

- Jag är inte helt säkert än, men kanske några av mina nya bootlegs. Men allt beror på stämningen. Förhoppningsvis kommer ni att höra låtar som ni aldrig har hört förut.

Missill gästar Sodra Bar den 23 mars.

Läs mer om klubben

Lovisa Madås

Allt om Stockholm

ARTIKELN HANDLAR OM